Beroemde baarden

Beroemde baarden

Baarden: ze zijn er altijd geweest en ze zuller er ook altijd blijven! Grote dikke volle baarden, geitesikjes, stoppelbaarden en ringbaardjes. We gaan ze eens onder de loep nemen, die behaarde versieringen. We bekijken in deze blog enkele beroemde baarddragers en hun look. 

De lange wilde baard ( zoals bij Raspoetin)                                        

Grigori Jefimovitsj Raspoetin was een Rus geboren in een boerenfamilie. Hij leefde van 1869 tot 1916. Hij was een rondreizende pelgrim die in de gunst van de tsarina Alexandra kwam.  Dat kwam omdat zij dacht dat hij haar zoon had genezen. Hij kreeg zoveel invloed op haar, dat hij in 1916 door monarchisten doodgeschoten is.

De Leopoldbaard, gedragen door o.a. Leonardo di Caprio

De volle Leopoldbaard wordt meestal samen met een man bun gedragen Ook Leonardo is gezwicht voor de man bun! 

De ringbaard , check Kanye West

Het ringbaardje (henriquattre) zit als een ring rond de mond. Geen bakkebaarden en  de wangetjes glad geschoren. De snor zit vast geïntregeerd in het ringbaardje. 

 De sik. Adrien Brody en oude Rockers waren de bezitters ervan 

Vandaag de dag zijn volle baarden veel meer gedragen dan het sikje, dat onder de kin hangt te bungelen. De oude rock&Roll muzikanten droegen de sik vaak en natuurlijk dragen geiten hem nog dagelijks…

Het anker (De look van David Beckham, Ryan Gosling en Zac Effron)

Gedragen door niemand minder dan Captain Jack Sparrow ( uit Pirates of the Carribean) is het ankerbaardje misschien iets te chique voor de gemiddelde piraat. Maar goed, hij misstaat hem niet!

The copstash ( Tom Selleck in Magnum P.I.)

Copstash is een combinatie van ‘Cop’en ‘Stash’. De snor wordt veel gedragen door politieagenten, in het leger en bij de mannen die ouder dan 50 jaar zijn.  Wat echt niet gaaf is, wanneer de copstash door teenagers gedragen wordt. Staat gewoon echt nog niet!

Bakkebaarden (Elvis Presly)

Bakkebaarden, ook wel ‘mutton chops’geheten, zijn dus bakkebaarden of tochtlatten. Een hele beroemde bakkebaarden drager was  the king of Rock, Elvis Presly. Veel van zijn fans in de jaren vijftig tot de tachtiger jaren droegen dan ook bakkebaarden en ze kleedden zichzelf ook zoals Elvis.

The Soul Patch (Bruce Springsteen, Billy Ray Cyrus)

Oe! Zo onaantrekkelijk! De minst geliefde sik, als je het ons vraagt! Zo ’n klein plukje haar dat ergens onder de onderlip op de kin zit. Nety alsof iemand vergeten heeft om dat stukje ff mee te scheren. Hij was razend populair in de zestiger jaren en hopelijk blijft ‘ie lekker in de zestiger jaren zitten.

De dame met de baard (Clémentine Delait)

Deze dame was inderdaad de trotse draagster van een baard! Ze bezocht met haar echtgenoot in 1885 een kermis, waar ze een vrouw met een baard zagen. Clémentine vertelde iedereen dat zij haar eigen baard langer kon laten groeien! Zij en haar man hadden een café en in dat café werden meerdere weddenschappen afgesloten om te kijken hoe lang haar baard zou worden. Ze was in haar tijd beroemd en trad ook op als ‘De dame met de baard’.