Scheermesjes voor mannen

Scheermesjes voor mannen

Welke scheermessen zijn het beste voor de man? Met een goed scheermes moet het scheren niet alleen gemakkelijker gaan, maar het moet ook prettiger scheren. De concurrentie op de scheermessenmarkt is moordend! (Doordenkertje!). Al die fabrikanten willen natuurlijk het beste scheermes ontwikkelen, maar welke is dan echt de beste? Daar gaat het over in deze blog.

Waar moet een goed scheermes aan voldoen?

Bij het beslissen welk scheermes voor jou het beste is, moet je uitgaan van wat jouw perspectief is. Denk daarbij aan hoe vaak je jezelf scheert per week. En of je het scheermes voor alleen je gezichtshaar gebruikt, of dat je het ook voor bijvoorbeeld borsthaar wilt gebruiken. We geven je hier een aantal goede, bruikbare adviezen anno 2021!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe scheermesjes?

We hebben het in deze blog over de beste scheermessen voor de man. Maar wat houdt dat precies in? Wat zijn de kenmerken van een goed mannenscheermes?

Hoe scheer je?

Allereerst gaat het over jouw persoonlijke voorkeur. Scheer je liever nat of scheer je droog? Voor allebei zijn er speciale scheermesjes te koop. Voor nat scheren moet je een tweezijdig scheermes gebruiken. Als je je baard scheert met een kwalitatief goed scheermes, zul je last krijgen van rode plekjes en huidirritaties. Dat voorkomt een goed scheermes namelijk. Twee goede scheermessenfabrikanten, Wilkinson en Gilette, bedenken voortdurend innovatieve technologieën. 

Meer scheermesjes is niet altijd beter

Denk eraan dat meer scheermesjes op je scheermeskop echt niet altijd beter is! Meer scheermesjes in je scheermes zullen juist voor huidirritatie zorgen. 

Over de prijs van scheermesjes: Let liever op de prijs-kwaliteitsverhouding! Let er ook op hoe lang je nieuwe scheermesjes mee kunnen gaan. De bekende merken hebben in het algemeen een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

De beste scheermessen van 2021 voor mannen

  • De winnaar van 2021 is absoluut Gilette. De Gilette Mach 3 is als één van de beste scheermessen uit de bus gekomen. De reden hiervoor is de eenvoud van het mes en bovendien krijgen de mannen geen irritaties op hun huid na het scheren.

De Mach 3 gebruikt DuraComfort mesjes die prima scheerresultaat leveren. Bij 3-5 keer per week gebruikt gaat ‘ie ruim anderhalve maand mee!

  • De Gilette Fusion Proshield is wel geschikt voor de gevoelige huid. Door de aangebrachte strips aan de mesjes wordt je huid optimaal beschermd. Gaat ook 1 maand mee bij 5 keer per week gebruik. Ze zijn wel iets duurder!
  • Muhle Double Edge Safety Razor is een klassiek scheermes dat op een aantal punten hoog scoort. Hij scheert zonder dat je huid te veel wordt belast. Ook hier geen huidirritaties na het scheren! Ook deze Muhle gaat ongeveer een maandje mee bij vijf maal per week gebruik.
  • Wilkinson Hydro5.  Dit scheermes is kwalitatief ietsje minder dan de Gilettes. Maar Wilkinson doet wel wat ze beloven. In deze Hydro5 zit een gelreservoir die je naar wens kunt gebruiken middels een klapbaar systeem. Qua prijs is ‘ie voordeliger. Bij 5 keer p/w gebruik gaat het ruim 3 weken mee.