Tips voor nieuw beginnende barbiers

Tips voor nieuw beginnende barbiers

Je hebt je barbiers opleiding voltooid, je knipt al sinds je studietijd je vaste klanten thuis. Misschien in de garage of de schuur. Knippen en stylen van je klanten om ze zo de meest trendy en vette looks te geven, is je grote passie. Ben je er klaar voor om een professionele carriere als barbier te beginnen? Laat ons je dan enkele handige en bruikbare tips geven. Zo krijgt je toekomstige carriere een boost van heb ik jou daar!

Neem alles wat je ziet en hoort serieus

Beginnende barbiers hebben natuurlijk veel geleerd tijdens hun opleiding als barbier. Maar er is nog zoveel te leren. Alle fijne kneepjes van het vak. Ga gewoon kijken en leren bij een goed bekend staande barbier. Absorbeer  alles wat je meemaakt en ziet. Hoe zij daar dagelijks met hun klanten omgaan. En vooral hoe je je business op zal moeten bouwen. Bestudeer hun methodes van werken en onthou alles!

Mensenkennis

Grappig genoeg vertellen veel mensen over hun leven aan kappers en barbiers. Je sociale vaardigheden zijn dus van het grootste belang. Niemand komt voor de tweede keer terug als zijn barbier chagrijnig zijn klanten behandelt. Gastvrijheid, vriendelijkheid en vakkennis zijn dus van het allergrootste belang. Een bezoekje aan de barbier is de meeste mannen een moment van persoonlijke aandacht en wat verwennerij en gezelligheid.  Een moment van even praten met andere mannen, een kop koffie of thee erbij.

Wil je echt een topbarbier worden?

Als je graag een topper in het vak wilt worden, zul je alles moeten leren. En: pay attention! Want diezelfde barbier waar jij de gang van zaken zorgvuldig bestudeert, kan behalve zijn ruime ervaring ook verkeerde gewoontes hebben. Probeer dus op een rijtje te krijgen wat jij van hem wilt overnemen en wat jij niet hetzelfde zou doen! Hij zou best wel eens ergens mee weg kunnen komen wat bij jou niet geaccepteerd wordt.

Probeer een mentor te vinden 

Elke kapper of barbier in opleiding heeft goede begeleiding nodig. Een mentor met veel ervaring, die al jaren in het vak zit. Zorg er wel voor dat jouw mentor het serieus neemt en dat je hem kan vertrouwen. Als zijn basis niet goed is, kan hij jou de verkeerde dingen leren. Check vooral ook zijn achtergrond, en geef alles wat hij jou vertelt aandacht. Leer van zijn methodes en ervaring. Slimme mensen vragen juist veel vragen om zo meer te leren.

Een eigen zaak(je)

Heb je je roeping gevonden en wil je een eigen barbershop gaan openen? Vraag jezelf eerst af hoe je dat gaat doen. Maar een businessplan. Denk daarbij aan je budget, de locatie van je zaak, alle apparatuur en de inrichting. Kijk hoe ver je komt en blijf advies vragen aan je mentor. De eerste jaren dat je aan het werk bent zul je zeker nog heel veel leren. Maar al die ervaring is pure winst.  Intussen bouw je voor jouw zaak een goede reputatie op en zal je klantenbestand steeds groeien.

Tot slot