Beard dudes opgelet! Alles over baardverzorging!

Beard dudes opgelet! Alles over baardverzorging

Tegenwoordig is het dragen van een baard weer helemaal in! En al die baarden hebben ook een goede verzorging nodig. De markt wordt ook overspoeld met allerlei baardverzorgingsproducten. En juist omdat mannen het laten groeien van een baard vaak opgeven, omdat ze last van hun huid krijgen, willen wij je een aantal goede tips geven. Want met een goede baardroutine en de juiste producten kan je een hoop ellende voorkomen!

Waarom moet je je baard goed verzorgen?

Vaak wordt er gedacht dat een baard laten staan heel eenvoudig is. Die vlieger gaat echter niet zomaar op! In het begin wel, dan laat je gewoon je baard staan en begint hij te groeien. Maar wat minstens even belangrijk als het laten groeien van je baard is, is de verzorging vanaf het begin van dat avontuur. Je wilt geen wilde baard met haar dat er aan alle kanten uitsteekt. En niemand zit te wachten op een geïrriteerde huid vol rode pukkeltjes en stoppeltjes.

Tijd voor wat nuttig advies! Voorkom huidproblemen door het gebruik van baardolie, baardshampoo, baardwax en andere baard producten. Start voor jezelf een dagelijks ‘baardritueel’ voordat je naar je werk gaat.

De verzorging van je baard

  1. Het wassen van je baard

Net zoals je je haar 2-3 keer per week wast, dient ook je baard gewassen te worden. Zo blijft je baard ook netjes schoon en hygiënisch. Je baard hoort een onderdeel van je hygiëne routine te zijn. En aangezien het vaker dan 3 keer per week waasen niet goed is voor je haar, is dat ook niet gezond voor je baard. Gebruik een milde baardzeep voor het wassen van de baard.

  • Exfoliëren. Door de nogal wisselende temperaturen in ons land kan je huid daaronder lijden. Huidschilfers, roos of een geïrriteerde huid zijn dan het gevolg. Door te vaak te exfoliëren, verstoor je echter de voedende functie van baardolie. Af en toe zijn dus de sleutelwoorden!
  • Voeden van de baard. Hydrateer je huid met baardbalsem of baardolie. 
  • Kammen. Door de baard te kammen stimuleer je de bloedcirculatie. En een goede bloedcirculatie stimuleert de haargroei. Een aanrader: Beard Junk Beard Brush.
  • Trimmen. Door het regelmatig trimmen van je baard gaat het haar beter groeien. Omdat niet alle haar tegelijk groeit, komen alle haren op één lengte door het regelmatig trimmen. Hierdoor ziet je baard er ook verzorgder uit!

Baardverzorgingsproducten

Zoals we al zeiden: er zijn veel baardverzorgingsproducten te koop. Maar laten we enkele opnoemen:

  • Baardzeep. Ook baarden moeten gewassen worden, net als haar.
  • Baardbalsem en Baardwax. Dit zijn eigenlijk leave-in conditioners. Vooral in het begin belangrijk, want het gaat jeuk en huidirritaties tegen.
  • Baardolie. Vaak voelt je baard wat droog aan na het wassen. Baardolie verzorgt de haren van de baard, laat ze glanzen gaat ook jeuk en irritaties tegen.
  • Aftershave. Aftershave sluit de porieën weer na het scheren. Je kan het tegenwoordig ook als herenparfum gebruiken. Kies er echter liever één met zo min mogelijk alcohol. Club Pinaud is lekkere aftershave en effectief!