Vervoer naar het werk, een auto leasen of kopen?

Vervoer naar het werk, een auto leasen of kopen

Je gaat met veel plezier naar je werk. Je geniet van de creativiteit die je iedere dag opnieuw in je barbershop toepast op je klanten. Niets is belangrijker dan jouw klanten tevreden met een trendy kapsel de deur uit te zien gaan. Dat is top! Maar dan is er nog een andere issue: Hoe ga je ’s ochtends naar je werk en hoe reis je aan het eind van je werkdag weer naar huis? Als je wat verder van je werk af woont, is fietsen misschien geen optie. Dan ga je denken aan het openbaar vervoer of een eigen auto..

Het openbaar vervoer

Reizen met het openbaar heeft zijn voordelen en zijn nadeln. Je bent altijd afhanhankelijk van de bus, trein of tram. Zullen ze op tijd zijn of is er misschien vertraging? Echt goedkoop is het openbaar vervoer tegenwoordig ook niet meer. De voordelen zijn wel dat je nooit naar parkeerruimte hoeft te zoeken of voor parkeren moet betalen. Je kunt onderweg naar je werk werken of lezen. Maar daar is alles wel mee gezegd!

Een eigen auto

Je hebt dus besloten dat je een nieuwe auto wilt. Maar waar laat je je keuze op vallen? Een auto kopen of een auto leasen? Private lease is steeds meer toegankelijk voor iedereen en razend populair aan het worden. Je rijdt met een lease auto in een totaal nieuwe auto voor een vast af te lossen bedrag per maand. Je hoeft dus niet een enorm fanatieke spaarder te zijn, om een auto te leasen. Om nog iets voordeliger uit te zijn, kun je een actiemodel leasen. Het is in elk geval goedkoper dan een groot bedrag uit te geven aan een eigen auto.

Vast bedrag per maand

Als je dus niet de trotse bezitter bent van een dikke spaarrekening, heb je geen probleem. Want omdat je een auto leaset, hoef je niet meteen een groot bedrag tevoorschijn te toveren of geld te lenen. 

All inclusive

In dat vaste maandbedrag zitten verder geen nasty verrassingen. De kosten voor de belasting, verzekering, pechhulp en onderhoud (reparaties) zitten allemaal in dat vaste maandbedrag. Wat natuurlijk voor je eigen rekening komt, is de brandstof. Ook zal er een eigen bijdrage betaald moeten worden als je schade rijdt.

De geleaste auto blijft eigendom van de leasemaatschappij, waardoor deze verantwoordelijk is voor alle reparaties en autocontroles. Je krijgt altijd vervangend vervoer, zelfs als je pech onderweg hebt.

Afhankelijk van je leasecontract mag je ook het aantal toegestane kilometers veranderen. Vaak mag je ook van auto wisselen. De contracten zijn vaak flexibel en tussentijds op te zeggen. 

Uitlenen

Je mag een lease auto ook uitlenen aan iemand anders, no problem!

Een tweedehands auto leasen, kan dat?

Ja, dat kan heel goed. Je bent er ten eerste voordeliger mee uit en het lease contract is vaak ook korter. En omdat oudere lease auto’s af en toe nog onder de oude bijtellingspercentages vallen, is de lagere bijtelling ook in jouw voordeel!