Superstoere sporten voor mannen

Superstoere sporten voor mannen

Om een goede conditie te behouden en om je uithoudingsvermogen zelfs meer op te bouwen, is het beoefenen van een sport heel belangrijk. Sporten is gewoon fijn om te doen en wij begrijpen heel goed dat je als man liever niet met de dames mee wilt doen aan een zumba les. Voor de mannen zijn er andere sporten, waar de dames misschien liever niet aan mee willen doen. Kijk hoe ook jij in shape kan blijven en lees snel verder!

Vechtsporten

Er zijn heel wat beroemdheden van het witte doek die gespecialiseerde vechtsport beoefenaars zijn. Denk aan Jason Statham ( meerdere vechtsporten), Sylvester Stallone (boksen), Bruce Lee (Kung-fu meester), Steven Seagal ( aikido expert) en Jackie Chan (kungfu specialist). Vechtsporten zijn voor echte mannen die wel tegen een stootje kunnen! Ze geven je niet alleen een flinke dosis uithoudingsvermogen; ook je conditie zal sprongen vooruit maken! Het hangt ook af van je dieet, want gezond eten en drinken is essentieel! Waarschijnlijk is er in jouw buurt vast wel een sportschool waar je terecht kan.

Rugby

Rugby is een behoorlijk ruige en stoere mannensport. Het gaat er geregeld hard aan toe op het rugbyveld! In Nederland is deze sport nog niet zo heel lang populair. Het was zelfs in het begin lastig voor de rugbyclubs om leden te vinden! Vandaag de dag is dat wel veranderd. We kijken nu zelfs op de Nederlandse televisie naar het WK rugby! Geen sport voor watjes, dus. Gebroken botten, een kapotte neus of tanden door de lip: allemaal aan de orde van de dag op het rugbyveld! Maar aan de andere kant is het geweldige sport, die met veel plezier beoefend wordt door kerels die wel tegen een stootje kunnen. 

Fitness

Onder elkaar noemen we de fitness club ook wel ‘de sportschool’. De meeste mannen die fitness beoefenen, doen dat om meer spierkracht op te bouwen. Ze willen hun spieren goed laten uitkomen en spiermassa genereren. Ook vrouwen doen vaak fanatiek aan de beoefening van fitness, voor een goede conditie. Ook hier is gezonde voeding essentieel, voor het beste uithoudingsvermogen.

Crossfit

Wat wij één van de stoerste sporten voor mannen vinden, is crossfit. Crossfit is een complete sport en het bevat diverse onderdelen. Denk daarbij aan turnen, krachtsport en cardio fitness. Mannen die crossfit beoefenen worden er breder van, maar ook lenig, snel en sterk van! Je zult al in het begin bemerken, dat je spiermassa flink groeit. Als je het volhoudt en je blijft crossfit doen, zal je goed in conditie blijven! Ook zul je bemerken dat er in de crossfit box een motiverende sfeer hangt. Je zal er vriendschappen maken met andere crossfitliefhebbers, omdat jullie allemaal hetzelfde willen: een topconditie!

Conclusie:

Werken aan je conditie is gewoon zo supercool! Je voelt je fit, waardoor je ook op je dagelijkse werk gemotiveerder zult zijn. Als je bijvoorbeeld als barbier werkt, weet je dat dat een zware lichamelijke job is. Maar voor diegenen die een topconditie hebben, zal het een stuk genakkelijker zijn!