Zo krijg je én behoud je een mooie baard!

Baard

Zo krijg je én behoud je een mooie baard!

Je baard  laten staan en te onderhouden vraagt wel de hard nodige aandacht. Als je een volle baard wilt, zijn de volgende aandachtspunten van belang. 

Breng de juiste haarlijn aan

Bij elke man is de baardgroei weer een beetje anders. In ieder geval is het dragen van volle baard zeker meer dan eventjes een baard laten staan. Je baard hoort te passen bij de vorm van je gezicht, wat je bereikt door het aanbrengen van de correcte haarlijn. Er zijn maar weinig mannen die van nature een perfecte baard hebben diegewoon groeit zoals het perfect bij zijn gezicht past. Bij de meeste mannen is de haarlijn te hoog of te laag. Daardoor zul je dan een baard hebben die geen mooie, strakke lijn heeft. Ergo: die perfecte haarlijn zul je dus zelf moeten aanbrengen én zelf moeten bijhouden.

Om nou te voorkomen, dat die haarlijn onnatuurlijk hoog of laag loopt, is er een goed trucje.

Trek een denkbeeldige lijn van je mondhoek naar je oorlel. Pas deze lijn ietsje aan naar de vorm van je gezicht. Heb je een rond gezicht, laat de lijn dan wat scherper naar beneden lopen. Hierdoor verleng je je gezicht optisch. Heb je nou juist een lang, smal gezicht? Dan laat je de haarlijn juist wat minder hellen van je oorlel richting je mondhoek.

Laat je baard niet onnatuurlijk afsnijden

Hiermee bedoelen we, dat je de baard op je wangen en je kin gewoon helemaal ‘vol’ laat groeien, maar richting je hals bouw je de volheid van je baard rustig af. Als je namelijk na je kin in één klap de baardharen wegscheert, staat dat heel onnatuurlijk! Dat beoogt totaal niet het effect wat je eigenlijk wilt. Door een lijn aan te houden van ongeveer een centimeter onder je kaak, kun je hem in een lichte curve af laten lopen. Scheer die haren niet helemaal weg, maar trim ze gewoon korter dan de rest, dat geeft het mooiste resultaat.

De lengte van je baard

Als je een niet al te volle baard hebt, is het beter om hem ongeveer 1 of 2 centimeters lang te houden en hem dus wat korter te trimmen. Want een pluizige baard met kalende plekken staat juist minder mooi. Heb je volle baard, dan kun je zelf bepalen welke lengte je wilt hebben. 

Je baard kleuren?

Tja, wie zijn wij om jou te vertellen wat je wel of niet mag doen? We leven in een vrij land! Maar als je eenmaal grijs haar begint te krijgen, dan staat een geverfde, zwarte baard daar echt lelijk bij!  Hou het gewoon natuurlijk, en vergeet niet dat de meeste vrouwen een grijzende baard aantrekkelijk vinden en de meeste mannen storen zich er totaal niet aan!

Baardschilfertjes

Voorkom huidproblemen zoals schilfers in je baard door je huid goed te verzorgen met een vochtinbrengende creme. En zorg voor de baard met af en toe wat haarolie. Dit zal je zelfvertrouwen zeker een goede boost geven!