Welk haarproduct is geschikt voor welk kapsel?

Hairproduct

Welk haarproduct is geschikt voor welk kapsel?

Vooral bij mannen is het veranderen van het ene kapsel naar een ander kapsel tamelijk simpel. Eén knipbeurt en je hebt een nieuwe look. Ideaal, toch? Dan rijst natuurlijk wel de vraag, welk haarproduct je dan moet gaan gebruiken voor dat nieuwe kapsel.  De keuze is tussen pommades op waterbasis of op oliebasis.  Moet je een zoutspray of is een matte clay de juiste optie?

Pommades op oliebasis

De pommades op oliebasis zijn eigenlijk gewoon de vette pommades. Vette pommades worden al heel lang gebruikt, zelfs al in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Denk maar eens aan de Rock & Roll verkuiven van die tijd. Elvis Presley is daar een goed voorbeeld van. Vette pommades geven een mooie glans aan het kapsel, een sterke hold en ze drogen niet hard op. Het haar blijft dus soepel. Ze zijn wel iets lastiger uit je haar te wassen. Een kapsel met een vette pommade erin is tamelijk eenvoudig te restylen, het houdt je kapsel echt de hele dag goed in model en wat regen kan ook geen kwaad. Het is heel geschikt voor mannen die veel haar op hun hoofd hebben, want het haar blijft veel beter op zijn plaats zitten.

Pommades op waterbasis

Een tamelijk nieuw product op de markt is de pommade op waterbasis. Eigenlijk is deze pommade de moderne versie van de op olie gebaseerde pommade. Water is dus het hoofdingrediënt en het zal je kapsel goed in model houden, omdat het indroogt. Als je je haar even wilt restylen, zul je het weer even een beetje nat moeten maken. Deze pommades geven ook glans en zijn eenvoudig aan te brengen. Maarrr… neem beter een paraplu mee als je een regenbui verwacht, want het kan helemaal inzakken als het nat wordt! Pommades op waterbasis zijn ook heel geschikt voor kapsels met een kuif of waar een scheiding inzit. Als je een kuif wilt, gebruik dan de strong hold versie van de pommade en voor een wat lichtere hold pak je de medium hold pommade.

Zoutspray

Een heel nieuw product is de zoute spray voor de wat meer natuurlijke look. Je maakt er in een paar minuutjes een geweldige out-of-bed look mee, of een echte surflook. Het is een natuurlijk product dat irritaties kan voorkomen en het geeft je haar een heerlijk licht gevoel. Perfect voor een warrige look.

Matte Clay

Met de matte clay geef je het haar een matte look. Geen glans hier! Matte clay is perfect voor warrige kapsels. Bovendien is het een product op waterbasis en is het easy uit je haren te wassen. Het zorgt ervoor dat je een gecontroleerde warrige look krijgt, precies zoals jij het wilt.

Baarden advies 

We zijn de baarddragers niet vergeten! Gebruik een baardbalsam, masseer het in op je huid en baard en voorkom zo onnodige irritatie, vooral bij een baard in het beginstadium van je baardgroei. Je kunt ook een klein beetje pommade op je baard doen om hem netjes in model te houden.