Weerborstels, grote kruinen en zijscheidingen

Weerborstels

Weerborstels, grote kruinen en zijscheidingen

Hoe je haar op je hoofd groeit, is meestal erfelijk bepaald. Je kunt hierbij denken aan hoe snel, waar en in welke richting je haar groeit. Als mannen een kort of halflang kapsel hebben, valt een bepaald erfelijk kenmerk natuurlijk nog beter op. Het kan om één of meerdere extra kruinen gaan, weerborstels of een altijd aanwezige zijscheiding gaan. We gaan de oplossing voor zulke haarproblemen hier uitleggen.

De weerborstel

Als een deel van je hoofdhaar niet op natuurlijke wijze meevalt met de rest van je haar, spreken we van een weerborstel. Meestal gaat het dan om een tegendraadse of weerbarstige pluk haar, die lekker rechtop blijft staan terwijl de rest van je kapsel plat is. Je probeert dan om die pluk ook plat te krijgen. Weerborstels doen dus gewoon lekker waar ze zelf zin in hebben en dat is precies wat jij niet wilt! Zelfs met de meeste haarproducten blijft ‘ie rechtop steken, weg van de andere haren. 

Niet wanhopig worden! Want er is wel een oplossing. Je kunt in overleg met de hairstylist de weerborstel langer laten groeien, en hem zo in de richting van de rest van je kapsel mee laten vallen. Ook zal het correcte haarproduct hierbij helpen. Gebruik het wel met mate, want je wilt ook niet dat de haarpluk helemaal neervalt.

Een goede stronghold pommade kan hier geweldig voor zijn. Als je de pluk dan nog even föhnt, krijg je een extra strong hold.

De zijscheiding

Als je haar van nature in een zijscheiding valt, wil je hem waarschijnlijk net de andere kant op laten vallen! Of misschien wil je wel helemaal geen scheiding in je haar? Dan kom je er al snel achter dat je dat probleem nog niet zo snel opgelost krijgt. Zelfs al je ’s ochtends je haar in de richting hebt gekregen die jij wilde, zal het waarschijnlijk ’s middags al weer de andere kant opvallen. 

Eigenlijk krijg je hier hetzelfde advies als bij de weerborstel; We zijn geen wilde zalmen die tegen de stroom in kunnen zwemmen!  Het is het beste om met hairstylist te overleggen welk herenkapsel het beste aansluit bij jouw natuurlijke haargroeirichting. Op die manier heb je ook geen stronghold pommade nodig, maar zal eentje met een lichte hold al voldoende zijn.

Een grote kruin of een extra kruin

Vaak lijkt het erop, dat de haren op je kruin sneller groeien, dan die op de rest van je hoofd. Hierdoor lijkt de balans in je kapsel ver te zoeken en kan het er best een beetje raar uitzien, zeker als je in de wind fietst. En als je dan ook nog eens inhammen hebt en/of dunner wordend haar? Dan valt zo’n kruin nog meer op. 

De oplossing is toch tamelijk eenvoudig. Het is het beste om de voorkant van je haar wat langer te houden. Een kapsel dat van voren naar achteren steeds iets korter wordt. Omdat je haar aan de voorkant dan langer is, leidt dat af van die kruin.