Voor alle mannen met krullend haar

Krullend haar

Voor alle mannen met krullend haar

Speciaal voor de mannen die krullen hebben; deze blog is voor jullie! Geregeld krijgen we vragen van mannen met krullend haar, dat ze er veel moeite mee hebben om hun haardos goed in model te krijgen. Herken je dit probleem? Eigenlijk is het vaak zo, dat mensen (meestal mannen dus !) liever geen krullen willen hebben. En vaak willen mensen met stijl haar natuurlijk wel krullen hebben! Tja, wie is nou wel voor de volle 100% tevreden met zijn uiterlijk?

Het begint dus met een goede haircut

Om je kapsel goed in model te krijgen, moet alles beginnen bij je kapper. Een goed geknipt kapsel is het halve werk! Laten we daar dan maar beginnen.

Het knippen van mannen met krullend haar

Ons eerste advies is, dat je een kapper moet vinden die ervaring heeft met het knippen van gekruld haar. Als je haar goed geknipt is, heb je de helft al geregeld! Als je eenmaal die ideale kapper hebt gevonden, ga dan naar de salon met gewassen haar. Droog je haar gewoon aan de lucht en breng geen stylingproducten aan. Zo wordt het meteen duidelijk voor je barbier of kapper, wat voor haartype je hebt. Zo komt hij tot het juiste besluit met betrekking tot een kapsel dat voor jou perfect is. Je kapper zal je haar, als het gewassen is en geen stylingproducten bevat, gewoon droog knippen. Al die krullen op je hoofd zullen ieder apart onder handen genomen worden.

En nu al die krullen in model brengen

Nu je haar goed geknipt is, is het tijd om je haardos goed te stylen! Om pluizen te voorkomen dient je haar nú juist niet helemaal droog te zijn! Pluizend haar is bijna onmogelijk in model te brengen! Doe er een fijne gel of wax in en kneed je krullen nu totdat je ze hebt zoals jij dat wilt. Je kunt ook een pommade of een reuzel inbrengen. Vraag gewoon je barbier welk product hij geschikt voor jouw haar vindt.

Reuzels

Zeker voor de krullebollen onder ons zijn de blauwe en de rode reuzels zeer geschikte pommades. Lees altijd eerst even de gebruiksaanwijzing. Breng niet teveel in één keer aan, maar pak beetje bij beetje. En begin nooit aan de voorkant, maar doe eerst wat pommade aan de achterkant en werk dan via de zijkanten van je hoofd naar voren. Doe de kuif het laatste.

Geen zin meer in krullen?

Het is heel begrijpelijk dat er een dag komt, waarop je die krullen helemaal zat bent! Stap dan naar je barbier en vraag hem om je hoofd op te scheren aan de zijkant én aan de achterkant. Nu heb je geen last meer van je krullenbos en alleen maar puur plezier van een lekker nonchalant mannenkapsel. Dit opgeschoren trendy kapsel is easy te stylen. Draag het naar één kant of laat je krullen lekker boven op je hoofd wapperen in de wind. Nonchalant en een beetje ruig is helemaal in!