Droogshampoo…Do or don’t?

Droogshampoo…Do or don’t

Droogshampoo…Do or don’t?

Kunnen we nog leven zonder droogshampoo of niet meer? Maar voordat je de keus maakt om droogshampoo te gaan gebruiken, moet je natuurlijk wel weten wat het precies is, hoe je het moet gebruiken en of het überhaupt schadelijk is voor je haardos. Wij verhelderen alle vragen voor je.

Wat is droogshampoo?

In feite is droogshampoo een ideaal product, waar zelfs je hoofdhuid  niet van uitdroogt! Het is shampoo in een poedervorm die de talg van je huid absorbeert. Je brengt het aan, laat het even inwerken en dan kam of föhn je haar, waarbij je de vettigheid meteen uit je haar verwijdert. Ideaal, zou je denken. In veel gevallen wel, maar soms ook niet! Komen we straks op terug.

Wanneer moet je droogshampoo gebruiken?

In principe is het gebruiken van droogshampoo een noodoplossing, voor als je even geen tijd hebt om je haren te wassen en te drogen. Stel: je bent uitgenodigd voor een onverwacht feest of je komt dringend tijd te kort om welke reden dan ook. In zo’n geval komt droogshampoo supergoed van pas!

Wanneer moet je juist niet gebruiken?

Als het buiten nattig weer is en er hangt veel vocht in de lucht, gebruik het dan liever niet. Want door de vochtigheid lijkt je haar al gauw vettig en dat is het laatste wat je wilt bereiken. Bovendien kan de droogshampoo ja haren juist heel droog maken als het buiten vochtig is. Daar zou je wel rekening mee moeten houden!

Is droogshampoo nou wel of niet slecht voor je haar?

Als je dagelijks droogshampoo gebruikt gedurende een langere tijd, wordt je hoofdhuid té schoon! De talgklieren in je hoofdhuid hebben dan de neiging om extra veel talg aan te gaan maken, waardoor er een overproductie ontstaat. Met als gevolg dat je haar nog sneller vet zal worden! En dat is niet goed voor je haar.

De nadelen van droogshampoo

  • ls je te veel droogshampoo op je haar aanbrengt, zal je er een witte waas op krijgen. Dus….Sprayen mag, maar doe het zuinig. 
  • Teveel sprayen en te vaak zal voor een te droge hoofdhuid zorgen. Het poeder hoopt zich op waardoor je een droge, schilferige huid zult krijgen.
  • Bacteriën en viezigheid. Teveel aan droogshampoo zal bacteriën en vuil aantrekken, die zich dan gaan nestelen op je hoofdhuid.
  • Je porieën. Het poeder van de droogshampoo zal je porieën verstoppen als je er teveel van gebruikt. Gevolg: Puistjes op je hoofdhuid! Heel vervelend!

Wat is dus de conclusie?

Droogshampoo heeft dus voor- en nadelen net als klassieke shampoo. Het werkt als een trein als je in tijdnood zit, omdat het echt vuil en vet kan verwijderen uit ons haar van onze hoofdhuid.

Maar… spray zuinig en gebruik het met mate! Bij matig gebruik zal er geen schade aan je hoofdhuid en je haar komen. Gebruik een gewone, milde shampoo als je de tijd hebt om je haar te wassen. Zo houd je alles onder controle en zul je van beide shampoos de voordelen ervaren. En onthoud: teveel is nooit goed!