De verzorging van de stoppelbaard

stoppelbaard

Vandaag de dag zie je de stoppelbaard overal. Op straat, in het uitgaansleven en in de zakelijke wereld. No problemo! Het is echter wel een feit dat ook stoppelbaarden netjes onderhouden moeten worden! Anders maak je al gauw een onverzorgde indruk! Vooral de contouren van een stoppelbaard moeten zorgvuldig bijgehouden worden. Dat kan je eenvoudig doen met een kleine tondeuse of gewoon met het scheermes. En de huid eronder heeft ook hard verzorging nodig! In deze blog enkele nuttige tips.

Lange baard of een stoppelbaard; wat kies jij?

Veel mannen denken, dat ze juist geen lange(re) baard moet nemen, omdat ze geen volledige baardgroei hebben. Ze denken dat dan de kale plekken in hun baard meer opvallend zullen zijn. Niets is echter minder waar! Het hangt ervan af, waar die kale plekken precies zitten. Het zou heel goed kunnen, dat een stoppelbaard dan juist niet mooi zal staan.

Juist bij een iets langere baard, zullen die kale plekken wat bedekt zijn en dus minder opvallen. Stoppelbaarden zijn dus mooier als een man een volledige baardgroei heeft.

Hoe verzorg je een stoppelbaard?

Om mee te beginnen: Elke baard heeft verzorging nodig, óók een stoppelbaard. Baarden die niet verzorgd worden zien er ten eerste rommelig uit en bovendien kan je last krijgen van jeuk en huidschilfers. Dat komt omdat de huid onder de baard ook verzorging nodig heeft. Helaas komt huidirritatie veel voor bij beginnende baardgroei, en stoppelbaarden kunnen zeker tot die categorie gerekend worden!

Om je baard te verzorgen is er ook een goede hygiëne nodig. Net zoals je hoofdhaar en je lichaamshaar gewassen moeten worden, heeft je baard dat ook nodig. Gebruik baardshampoo en geen gewone shampoo, omdat deze de baardharen te hard maakt. Baardshampoo verzorgt en wast de baard .

Er zijn mannen die hun baard wassen met een conditioner om zo zachtere baardharen te krijgen. Maar conditioner wast niet echt schoon! De baardshampoo is zo gemaakt, dat je gezichtshuid er niet van gaat irriteren en de baardharen worden op de juiste manier gereinigd en ook zachter.

De contouren van je stoppelbaard verzorgen

De contouren van je stoppelbaard hou je netjes door ze te scheren met een scheermes of door een kleine trimmer te gebruiken. Vergeet daarbij niet om ook de onderkant van je stoppelbaard te scheren!

De onderkant scheren is het gemakkelijkst door vanaf de bovenkant van je adamsappel richting de zijkant van je kaaklijn te scheren of te trimmen.  Ga rustig te werk zodat je strakke lijnen wegscheert. Contouren moeten tenslotte strak zijn!

Baardolie

Vaak hebben mannen regelmatig last van jeuk op hun gezicht en zeker niet alleen tijdens de eerste baardgroei. De huid onder de baard wordt afgesloten, waardoor de huid wat kan irriteren en uitdrogen. Voorkom deze problemen door baardolie te gebruiken. Baardolie verzorgt namelijk niet alleen de huid maar maakt de harde baardharen ook zachter. Dit zullen de dames bij je thuis je in dank afnemen!

En een klein druppeltje is echt al meer dan genoeg voor een man met een stoppelbaardje.