De baard: stylingtips

stylingtips

Een goed onderhouden baard geeft je mannelijkheid een ware boost en bovendien krijgt je gezicht een heel andere uitstraling. Natuurlijk kan een goede coupe veel doen, maar die volle baard maakt het toch wel af! Kies wél een stijl die goed bij je gezichtsvorm past en verzorg en style je gezichtsbeharing met de juiste baardverzorgingsproducten.

Een baard heeft de juiste producten nodig. 

Gebruik echte baardshampoo, en was je baard alsjeblieft niet met hoofdhaar shampoo. De structuur van je gezichtshuid is echt anders dan die van je hoofdhuid. Hetzelfde geldt ook voor je gezichtshaar en je hoofdhaar. Je gezichtshuid produceert ook meer talg. Gebruik daarom drie keer per week een baardshampoo en eventueel een baardconditioner erbij.

De huid onder je baard

Als je de juiste producten gebruikt zal je niet alleen een mooiere baard hebben, ook je huid eronder zal je die zorg in dank afnemen. 

Het gebruik van baardolie voorkomt dat je huid uitdroogt. Doe simpelweg een klein beetje baardolie op je handen en verdeel dit dan met je vingertoppen over je gezichthuid onder je baard. Je baardhaar wordt hierdoor ook zachter. Baardolie is te verkrijgen met of zonder een geurtje. Als je daarvoor kiest, heb je een baardolie en tegelijk een geurtje. Twee vliegen in één klap!

De ‘Chin Strap’

De Chin Strap is een stijl voor mannen die houden van een iets ruigere look. De Fade laat de bakkebaarden geleidelijk overgaan in een korte stoppel. En die stoppel gaat vervolgens dan over tot wat langere gezichtsbeharing langs de kaak. Hierdoor is de korte baard perfect te combineren met een korte coupe. Vooral voor mannen met een ovaal gezicht of juist een vierkante gezichtsvorm is de Chin Strap helemaal top! Het duurt gemiddeld zo’n twee weken voordat deze baard is gegroeid.

Handige tip: Door geregeld je neklijn en je wangen glad te scheren zullen de haren op je kaaklijn goed opvallen.

Een uniforme baard

Dit is de klassieker onder de baarden en hij is heel geschikt voor een meer zakelijk uiterlijk. De uniforme baard is een mooie volle baard. Strak gecontoured past hij goed bij een rechthoekig gezicht. Maar hij gaat ook prima op ovale en diamantvormige gezichten. Hij laat het gezicht wat ronder lijken en hij creëert een zakelijke look. Een uniforme baard zal gemiddeld drie of vier maanden in beslag nemen voordat hij vol is gegroeid. 

Tip: Houd je snor en je baardhaar altijd op dezelfde lengte.

Tenslotte: de snor

De laatsten zullen de eersten zijn! De snor. Je maakt je look helemaal tot in de puntjes af met een snor. We zien hem steeds vaker overal verschijnen, helemaal terug van weggeweest! In principe staat een snor goed bij iedere man, bij elke gezichtsvorm. De snor groeit gemiddeld zo’n 0,4 mm. per dag, dus een behaarde bovenlip heb je tamelijk snel! Iedere man kan zijn snor volledig personaliseren en stylen naar zijn eigen smaak en inzicht. 

We denken dat niet iedereen trouwens gecharmeerd van een enorme krulsnor, of een lange hangsnor….. maar: alles mag en alles kan!