Baardverzorging: Alles wat je over je baard moet weten!

Baardverzorging: Alles wat je over je baard moet weten

Je baard laten staan en vol laten groeien kan in principe iedere man. Bij de één zal de baard voller zijn, dan bij de ander. Maar baarden zijn weer helemaal in de mode! Baardverzorgingsproducten zijn overal te koop, die markt is enorm gegroeid. Maar zonder gekheid: Een volle baard is niet direct een mooie baard! Wil jij ook een goed verzorgde, gezonde baard? Zonder dat je last krijgt van een geïrriteerde huid en huidschilfers (wat er nou niet bepaald verzorgd uitziet!) en gespleten haren? Met de correcte baardverzorging is dat uitstekend te voorkomen!

Waarom moet je je baard goed verzorgen?

Niets is vanzelfsprekend! Ook het groeien van een baard is dat niet. Op een dag besluit je, dat je je baard wilt laten staan. Maar even belangrijk als die beslissing is de juiste verzorging van je baard. Niemand wil met een wilde baard rondlopen, waar de haartjes aan alle kanten uitsteken. 

En we zitten niet te wachten op een geïrriteerde huid vol rode pukkeltjes en irritante stoppels. Al die moeilijkheden op de weg naar een mooie baard zijn prima te voorkomen. Je vindt baardoliebaardshampoo, baardwax en nog veel meer baardproducten die tegenwoordig overal te koop zijn. Zowel online als bij bijvoorbeeld barbershops of drogisten. 

Hoe je te werk moet gaan? Lees dan gauw verder!

Hoe moet je je baard verzorgen?

  • Het wassen van de baard. 

Net zoals je jezelf en je haar onder de douche wast, moet ook je baard gewassen worden. Door je baard te wassen, houd je hem schoon. Niet te vaak, twee keer per week is prima. Gebruik een baardshampoo of baardzeep om hem te wassen. Ga je hem vaker wassen, dan zul je merken dat de haartjes van je baard hun glans en zachtheid verliezen.

  • Exfoliëren.  Het nogal wisselende weer in Nederland is ons allemaal bekend! Warm weer, koud weer en regenachtig weer volgen elkaar in rap tempo op! We all know! Al die wisselingen in het weer hebben toch ook hun effect op je baard. Huidschilfers, roos of een geïrriteerde huid kunnen dan tevoorschijn komen. Ter voorkoming moet je zo nu en dan exfoliëren met een gezichtsborstel of een gezichtsscrub. Doe dat niet te vaak, anders zul je de voedende werking van de baardolie of balsam verstoren.
  • Kammen/borstelen. Door je baard te kammen, stimuleer je de bloedcirculatie. Je verspreidt de aangebrachte olie in je baard goed en je stimuleert de baardgroei ook door het kammen of borstelen. Een fijne baardborstel is Beard Junk Beard Brush.
  • Voeden. Voedt je baard met baardolie of baardbalsam. En gebruik een gezichtscrème! Doe dat dagelijks en je huid zal je er dankbaar voor zijn!
  • Trimmen. Door het trimmen van je baard zal hij voller worden. Niet alle haren groeien even snel, dus door te trimmen zullen de baardharen even lang blijven.Door die gelijkmatige lengte ziet de baard er verzorgd uit. Ben je niet zo handig met de trimmer? Stap dan naar de barbier, want die weet precies hoe het wél moet!