Hoofdroos een probleem? Lees dan hier!

Hoofdroos een probleem? Lees dan hier

Niemand wordt er blij van, als andere mensen naar je hoofd en je schouders staan te staren met een blik van afkeuring.  Je hebt witte schilfers op je schouders en in je haar, maar het is geen winter en het sneeuwt niet buiten! We vinden hoofdroos dus geen van allen prettig. 

Vroeger

In de vorige eeuw en daarvoor moesten de mensen het maar gewoon accepteren. Er was geen remedie tegen roos, behalve het vet houden van de hoofdhuid met wat olie. Men gebruikte dan meestal kokosolie of olijfolie. En verder moesten ze zich maar neerleggen bij dit vervelende verschijnsel.

Tegenwoordig 

Vandaag de dag is er een ruime keuze aan allerlei producten die roos bestrijden. Vandaag gaan we het hebben over de oorzaak en de bestrijding van roos. We geven je een paar goede adviezen en tips over het voorkomen van roos, het verminderen en het verwijderen ervan. Bijna iedereen heeft wel eens last van roos!

De oorzaak van roos

De cellen van je hoofdhuid worden constant vernieuwd met als gevolg dat de oude cellen loskomen van de hoofdhuid. Bij diegenen waar je veel roos ziet verschijnen, is deze vernieuwing gewoon dubbel zo veel. Het loslaten van de oude cellen en de huidschilfers die daardoor verschijnen, gaat gewoon bij hen veel sneller. Gelukkig is het niet schadelijk voor de gezondheid, het is slechts een cosmetisch probleem.

Wat moet je er tegen doen?

Het gebruik van anti-roos shampoos en eventueel speciale anti-roos lotions is een goede zaak. Anti-roos shampoo bevat namelijk stofjes die de aanmaak van die nieuwe huidcellen afremmen. Als je de shampoo om de paar dagen gebruikt, worden de dode huidcellen stelselmatig verwijderd. Zo krijgen al die schilfers geen enkele kans meer om zich te verzamelen en jou zo elke dag ‘the walk of shame’te laten lopen.

Hoe vaak moet je je haar wassen met anti-roos shampoo?

Laat niemand je wijsmaken dat je je haar niet iedere dag mag wassen! Te vaak wassen zou de roos verergeren. Niet dus! Een goede, milde anti-roos shampoo verwijdert al die hinderlijke dode huidcellen, vóórdat ze een probleem op jouw schouders gaan vormen! Een goede shampoo zal de productie van nieuwe huidcellen vertragen. Het sleutelwoord hier is: Mild. Kies voor een milde shampoo, vermijdt aggressieve stoffen. Vraag je barbier om advies.

Een hete douche

Natuurlijk is een hete douche heerlijk om je spieren te ontspannen na een stevige work-out. Maar het is beter voor zowel je huid als voor je haar om de temperatuur van het water niet al te heet te maken. Heet water zal de aanmaak van nieuwe huidcellen namelijk aanwakkeren. 

Gebruik zo min mogelijk chemische stylingproducten

Meestal bevatten die stoffen die je huid zullen irriteren. Koop liever natuurlijke stylingproducten. En maak geregeld je haarborstel en je kam goed schoon!

Hoeveel mensen hebben last van roos?

Nou, we hebben het over ongeveer 75 % van de gehele wereldbevolking! Dat is niet niks! Maar met de juiste shampoo en eventueel een lotion zul je er geen last meer van hebben!