Het is weer zomer! Lekkere buitenklussen voor mannen!

Heb jij ook zo’n zin om weer van je tuin te genieten? Om lekker buiten bezig te zijn en misschien zelfs je auto een grote wasbeurt te geven? De lente is weer in het land en het is tijd voor wat buitenactiviteit! Laten we eens kijken wat het buitenseizoen voor jou in kan houden. In elk geval een flinke dosis frisse lucht en plezierige buitenklusjes! 

Maak die barbecue klaar voor gebruik

Heerlijk! Die gezellige avonden bij de barbecue waar je de lekkerste gerechten op grillt. Lekker gekruide worstjes, steaks, kip of garnalen. Broodjes en goede sauzen erbij en yammie! Maar eerst moet de bbq goed schoongemaakt worden. Doe dat grondig en check meteen of je alle nodige spullen in huis hebt. Heb je de tangen, de aanmaakblokjes en voldoende houtskoolbriketten? Een aantal supergoede barbecue recepten of een barbecue kookboek (BBQ Magic van Napoleon) is ook altijd handig voor smakelijke grillinspiratie!

Tip: Draag een schort en sneakers die afwasbaar zijn, zo heb je ook plezier van je schoenen ná de bbq!

Was die auto, motor of fiets !

De lente is een prachtige tijd om er weer lekker op uit te gaan. Als het even kan met je haren lekker in de wind. Haal dat dakje van je cabrio en geniet! Ga je liever met je fiets of met de motor? Dan is een lekkere lange rit samen met wat vrienden een must! Zet die dagtrip op je to-do lijst en plan em samen met je maten. Maar first things first! 

Wie hard werkt, mag ook hard spelen!

Eerst begin je dus met het schoonmaken en zorg je voor het onderhoud van je auto, motor of fiets. Want niemand wil met pech onderweg komen te staan of een bekeuring krijgen voor niet werkende verlichting!  Trek een lekker zittende joggingbroek en een donkerkleurig t-shirt aan voor al je kluswerk en het schoonmaakwerk. Als je er vervolgens mee wegrijdt, ben je verzekerd van een veilige rit in een schone auto of op een mooi gepoetste motor of fiets.

Hoe ziet jouw tuin eruit?

Is jouw tuin al compleet lenteklaar? Of misschien als je een balkon hebt; is je balkon al mooi schoon en heb je al wat plantebakken opgehangen?  Is de tuinset klaar om op neer te ploffen? Klimop en onkruid groeien in de lente naar hartenlust, er moet dus wel wat gedaan worden. Hoog tijd om met de snoeischaar aan de slag te gaan en het onkruid te wieden. 

Overall en tuinhandschoenen

Wat draag jij graag terwijl je in de tuin aan het werk bent? Je kan natuurlijk een overall dragen. Of je trekt gewoon gemakkelijk zittende kleding aan. Trek een paar tuinhandschoenen aan, zodat je jezelf niet bezeert aan prikkelbosjes of puntige takken. 

Maai het gras

Als kers op de taart pak je je grasmaaier erbij, en maai je het gras weer netjes kort. Het gras maaien is een pittige klus en een echte mannenklus! Maar…enjoy!

Conclusie: 

Maak al je taken af en geniet van jouw lente!