Hoe kies je de perfecte föhn?

Hoe kies je de perfecte föhn

De meesten van ons hebben wel een föhn bij de spiegel hangen. Maar wat is de reden dat je díe föhn hebt aangeschaft en niet je keus op een andere föhn hebt laten vallen? Uhm…dat weten we eigenlijk niet precies. Misschien was het een leuke aanbieding, of een bekend merk. Maar goed, we zijn nooit te oud om te leren! Hoe meer informatie we hebben over haar, hoe betere keuzes we kunnen maken! Lees daarom in deze blog waar je op moet letten bij de aanschaf van een föhn. Je verzorgt je baard en snor netjes bij de barbier, maar je kapsel heeft ook aandacht nodig! Het kersje op de taart, zullen we maar zeggen.

Alle weetjes over de juiste keuze van een föhn

Alle mannen die de moeite nemen om hun haar dagelijks te föhnen, hebben er dus wat voor over om  met gezond glanzend haar de deur uit te gaan!  Als dat is wat je wilt, dan is de aanschaf van een föhn met hoge kwaliteit heel nuttig. Houd er rekening mee, dat de haartool matcht met jouw type haar. Denk aan het correcte gewicht, het aantal Watt en eventuele extra features, die het föhnen vergemakkelijken.

 Heb je dik, pluizig haar?

Als je dik en pluizig haar hebt, is een tourmaline of ionische haardroger geschikt voor jouw haar. Zulke föhns geven negatieve ionen af. Ze neutraliseren positieve ionen van water. Hierdoor drogen ze sneller. Bovendien wordt je haar omhuld met deze negatieve ionen en is het beter beschermd. Juist bij pluizig haar is dat heel essentieel!

Drogers voor dun of droog haar

In het geval dat je haar erg dun is en droog: denk dan eens aan een föhn die wel een metalen of plastic behuizing heeft, maar om het rooster een porseleinen of keramisch omhulsel hebben. Zulke föhns verspreiden de warmte op een minder schadelijke manier. Hierdoor bescherm je je haar beter. 

Kenmerken van keramische en porseleinen drogers:

  • Deze föhns verspreiden negatieve ionen. Hierdoor wordt het pluizen van het haar voorkomen én droogt het ook sneller. 
  • Sommige keramische/porseleinen föhns hebben ook infrarood technologie. Hierdoor komen er langere ‘golven’energie vrij, die het haar penetreren en het zo van binnenuit drogen.

Heb je een lekkere kop vol met haar?

Voor mannen met veel haar is een titanium föhn een uitkomst. Deze drogers verspreiden de warmte heel constant en gelijkmatig. De temperatuur kan wel behoorlijk oplopen, dus opgepast! Titanium föhns drogen veel sneller dan andere  föhns.

Kenmerken van titanium föhns:

Ze zijn veel lichter dan andere föhns. Hierdoor is het föhnen gemakkelijker als je veel haar hebt.

Wat is er met het gewicht van föhns?

Om het föhnen gemakkelijker te maken, is ons advies om nooit een föhn te kopen, die meer weegt dan 400-500 gram. 

Het aantal Watts van de föhn

Laat föhns met minder dan 1500 Watt lekker links liggen! Het aantal Watts bepaalt de kracht van de motor. Hoe minder watts, hoe goedkoper de föhn! Voor dik haar: koop een föhn met minstens 1800-2000 watts.