Half lang haar: Supertrendy voor de hedendaagse man

Vaak vinden mannen het lastig om (half)lang haar te dragen. Het is dan ook niet altijd in de mode, maar anno 2021 is het weer helemaal hot. Het is natuurlijk begonnen als een gevolg van de afgelopen lockdowns, alle kappers waren gesloten! Vandaar dat we overal mannen met langer haar tegenkomen. De mannen zijn er in feite achter gekomen, dat lang haar nog helemaal zo gek niet is. Maar wat kan je er allemaal mee, en hoe moet je lang haar verzorgen? Welke haarverzorgingsproducten zijn essentieel? Lees gauw verder want in deze blog krijg je alle info!

Lang laten groeien is niet alles

Het klinkt zo cliché, maar je kan je haar niet langer maken door eraan te trekken. Het moet gewoon groeien. En als je weet dat je haar ongeveer 1 cm per maand groeit, kan je wel uitrekenen hoe lang het duurt voordat je een haarlengte hebt van 8 cm. Precies: 8 maanden! Heb gewoon even geduld met het laten groeien, want je zult wel door die eerste moeilijke fase heen moeten. Dan is je haar op een lengte dat je er nog maar weinig mee kan doen. Ff doorzetten, mannen!

Helaas is het laten groeien van je haar geen garantie op een mooi en verzorgd kapsel. De kappers zijn weer open en je kunt dus met enige regelmaat een kapper opzoek om ook jouw haardos in een net model te laten knippen. 

Je hebt halflang haar bereikt, en dan?

Vooral als je eenmaal halflang haar hebt gekregen, is de verzorging erg belangrijk! Je kan kiezen uit verschillende manieren om je haar te dragen en je kan je kapper je haar laten knippen in elk gewenst model. Vergeet niet dat de meeste kapsels ook de juiste producten nodig hebben. Denk hierbij aan gel, wax of bijvoorbeeld een sea salt spray. 

Als je haar eenmaal over je schouders valt, spreken we van lang haar. Je kan het dan in een man-bun dragen, een staart of gewoon los laten hangen. Qua kapsel is het dus eenvoudig, maar de verzorging ervan is een ander verhaal. Was het tenminste twee keer per week, maar niet meer dan drie maal p/w. met shampoo. Gebruik altijd een conditioner, zodat je haalt soepel en glanzend valt. Je kan het ook gemakkelijker kammen na het gebruik van een conditioner.

Welke producten zijn aan te raden?

De keuze van de producten die jij nodig zal hebben, zijn afhankelijk van het kapsel dat je hebt gekozen. Lang haar wordt meestal behandeld met producten die je haar een natuurlijke uitstraling geven. Denk hierbij aan een Sea Salt Spray , Clay en volume poeder. Als jouw haar meer naar de voorkant toe groeit, zijn producten zoals Paste, Clay en haarlak een aanrader.

Wil je juist graag een slag of krullen in je haar?  Schaf dan verstevigers op waterbasis aan, zoals pommades, pastes of leave-in conditioners. Vraag je barbier of je kapper om goed advies, zodat je de juiste keuze maakt.