Een onvergetelijk weekend weg met je maten

Altijd hard werken en no fun? Je werkt de hele dag hard in je barbershop of op kantoor, maar af en toe moet je er even uit! Gezellig een paar dagen met je maten ergens heen om even te ontladen en samen plezier te maken. Dat wil iedereen wel, en daar zal best vaak aan gedacht worden. Maar als je tijdens een gezellig moment met vrienden  of collega’s allerlei plannen zit te bedenken, komt er van de meestal wilde plannen maar weinig terecht. Of toch niet? Want een weekendje weg is simpel te plannen! Het allerbelangrijkst zijn natuurlijk de locatie en de accommodatie. In deze blog geven we jullie een aantal handige tips om een paar topdagen te organiseren!

De locatie

Kies een locatie waar je een huisje of een vakantiebungalow kunt huren. Bekijk daarvoor de volgende site:

Vakantiehuis op heerlijkehuisjes.nl

Denk daarbij ook aan de mogelijkheden in de buurt van het huisje! Kun je ergens sporten, of andere leuke dingen ondernemen met jouw groepje? Je wilt natuurlijk niet met je vrienden 3 dagen in een huisje gaan zitten. Denk daarom allereerst aan de locatie. Een huisje aan zee bijvoorbeeld, of in een bosrijke omgeving. 

Kijk bij het boeken of er een redelijk voorziene keuken inzit. Staat er een magnetron? Een vaatwasser? Hoe zijn de bedden. Hoeveel slaapkamers zijn er? Worden er schone handdoeken en lakens bijgeleverd? Allemaal praktische zaken, die het verblijf daar een stuk leuker kunnen maken!

Heb je eenmaal je huisje gevonden en lijkt het je leuk? Check dan voordat je boekt wat je daar allemaal in de omgeving kunt doen!

Activiteiten overdag

Tijdens zo’n weekend samen met je vrienden is het natuurlijk leuk om overdag actief te zijn. Dat kan op verschillende manieren. Je zou bijvoorbeeld met elkaar de uitdaging aan kunnen gaan op een survivalbaan.  Als dat te heftig is, kan je natuurlijk ook de omgeving daar gaan verkennen. 

Huur een fiets, een quad of een solex. Neem wel wat te drinken mee. Lunchen kan vast wel ergens in de buurt! Zeker als jullie naar een bosrijke omgeving gaan, is fietsen fantastisch! Kies een mooie route uit en geniet al fietsend door het bos van de frisse lucht en de mooie natuur.

Andere activiteiten die zeker de moeite waard zijn:

  • Skydiven
  • Bowlen
  • Skiën
  • Ontsnappen uit een escaperoom
  • Kanoën of een boottocht maken

Bewaar die momenten op film

Een top weekend met je vrienden zorgt voor leuke herinneringen! Maar mensen vergeten alles weer snel! Maak daarom filmpjes om zo een blijvende herinnering te hebben. Zeker als je na thuiskomst alles samen nog eens wilt bekijken! Daar zitten vast wel grappige, onvergetelijke momenten bij! Vergeet niet om ook veel foto’s te maken. 

Jaarlijkse traditie

Er zijn genoeg vriendschappen, die vaak al vanaf de middelbare school bestaan. Juist met deze oude vrienden is het een mooi idee, om dat soort vriendentrips jaarlijks te herhalen. Zo hou je de vriendschap in leven en raak je mekaar niet kwijt, door de jaren heen.