Hoeveel moet je betalen bij een barbier?

herenkapsel

Eerst even uitleggen waar het woord ‘barbier’ eigenlijk vandaan komt. De naam ‘barbier’komt uit het Latijn. Want in het Latijn betekent barbier ‘baard’. De barbier was vroeger eigenlijk alleen gefocust op het verzorgen en knippen van baarden en snorren. De moderne barbier biedt naast deze baard-en snordiensten ook de verzorging van het herenkapsel aan. Mocht je geïnteresseerd zijn in een bezoek aan een barbier en weet je niet precies wat je kunt verwachten qua prijzen en behandelingen? Lees dan nog even door!

Barbiers in Nederland

In de meeste barbershops in Nederland komen geen vrouwen. Je kunt er lekker ouwehoeren met mannen onder elkaar. Het is een beetje een sfeertje van jongens onder mekaar zonder de invloed van vrouwelijk gezelschap. Je kunt er je baard en je snor keurig tot in de puntjes laten verzorgen. Er zijn vele behandelingen mogelijk bij de tegenwoordige barbershops in ons koude kikkerlandje. In sommige barbershops poetsen ze zelfs je schoenen weer netjes op! En dat alles vaak onder het genot van een lekkere kop koffie of iets fris.

De soorten behandelingen bij de barbier

Allereerst kun je natuurlijk je baard keurig laten verzorgen bij de barbershop. Vaak kunnen ze ook meteen je haar netjes knippen. Maar het aantal behandelingen is echt veel. Zo kan je baard alleen geknipt of geschoren worden, of ook met meerdere middelen correct verzorgd worden. Door uit al die mogelijkheden de juisten behandeling voor jezelf te kiezen, ben je verzekerd van een trendy uiterlijk als je daar de deur weer uitgaat.

Sommige mannen willen graag een tribal of figuren in hun baard of hun kapsel geschoren hebben. De barber doet dat nadat jij het patroon hebt gekozen, dat je aanspreekt. Ook worden er behandelingen gegeven zoals een gezichtsmasker of een hoofdhuidmassage. Ook kan je er terecht voor een perfecte cleanshave.

Bekende barbershops in Nederland

Een bekende barbershop is de Gentlemen’s Barbershop in Amsterdam. Mannen hebben daar de keus uit vele behandelingen. Dan zijn er nog de vintage barbershop Pappas, een volledig in de thirties style ingerichte barbershop. De dertiger jaren stijl is daar zo ver doorgevoerd, dat de barbiers er ook met vintage tools werken. Tenslotte vindt in Rotterdam één van de bekendste Barbershops in ons land: Schorem. De barbiers bij Schorem gebruiken zeer unieke en aparte haarsnijders en scharen, waarmee mooie baarden en kapsels gecreëerd worden.

De kosten voor een bezoekje aan de barbier

Je dient er wel rekening mee te houden, dat een bezoek aan een barbershop niet alleen een kappersbezoekje is, maar een ontspannende, luxe ervaring voor mannen moet zijn. Ontspanning, een goed gesprek en iets te drinken maken daar ook deel van uit. Dit is wel de oorzaak voor het feit, dat de prijs voor een knipbeurt en de verzorging van je baard redelijk hoog geprijsd kan zijn. Een standaard knipbeurt kost gemiddeld al gauw zo’n € 35,- en het knippen en/of scheren van je baard gemiddeld € 30,-. Kom je daar voor een combinatie behandeling, ben je dus al snel € 60,- kwijt.