Is een huisvader nou een tough guy of juist niet?

huisvader

We horen het tegenwoordig wel vaker, mannen die thuis voor de kindertjes zorgen, terwijl hun vrouw juist een baan buiten de deur heeft en dus de hele dag van huis is. Deze huisvaders doen gewoon alles wat elke huisvrouw ook doet. Van het koken en het poetsen tot en met het koffie drinken bij de buren of met vrienden.

Thuisblijfvader: het is dus best wel een dingetje

En wat vinden andere mensen van een man die thuis wil blijven werken, en dus een ‘huisman’ is, terwijl zijn vrouw buiten de deur werkt? Is dat vandaag de dag nog steeds een issue? Want als je aan andere mensen vertelt, dat je een thuisblijfvader bent, wordt er af en toe raar opgekeken.

Voor de meeste mannen is dat, zelfs in 2021, een brug te ver. Mannen die thuis voor de kinderen zorgen en de moeder die buiten de deur werkt? Nounou.

De man was in de oertijd een jager en hij was dus verantwoordelijk voor het eten. Dankzij de man kon zijn familie overleven in de woeste, vroegere tijden! Geen haar op zijn hoofd die eraan dacht om zijn vrouw op jacht te sturen en dat hij thuis(in de grot) voor de kids zou zorgen!

Vrouwen met topbanen

Veel vrouwen hebben tegenwoordig een grotere of betere carrière dan hun man. En daardoor verdienen ze ook meestal meer dan hun echtgenoot. Is het dan geen realistische keuze dat de man de huisman wordt en de vrouw buiten de deur gaat werken?

Of vind je dat jij als man niet hoeft schoon te maken en te koken? Of vind je dat je recht hebt op een hulp in de huishouding die wekelijks voor je komt stofzuigen en dweilen? Die werkster krijgt je vrouw tenslotte ook als ze thuis bij de kinderen zou blijven.

De (T)huisvader

De huisvader is volgens ons echt geen doetje, maar zeker iemand die een verstandig besluit heeft genomen. Ook vaders houden van hun kinderen en genieten van hun kroost. Daarom zijn wij van mening dat er helemaal niets mis is met het besluit voor een man om thuisvader te willen zijn, mits de vrouw het hiermee eens is. 

Zie het niet als een belediging aan jouw adres, het is gewoon een kwestie van verstandige besluitvorming! Je vrouw verdient misschien behoorlijk meer dan jijzelf en dan zou je niet willen dat ze buiten de deur gaat werken omdat je je schaamt? Humbug!

De moderne vrouw is goed opgeleid, en vrouwen van vandaag weten heel goed wat ze wel willen of juist niet! En als jouw vrouw het ermee eens is, om buiten de deur te gaan werken….wie ben jij dan om dat te weigeren? En ook veel vrouwen hebben een hekel aan het huishouden en veel mannen vinden het misschien juist superleuk! Thuis blijven heeft ook voordelen: Je kunt meestal je eigen tijd indelen en pauzeren wanneer je wilt.

Het is in ieder geval iets om trots op te zijn, zo’n goede partnerschap met je vrouw!