Draag een colbert op je jeans: formeel of casual?

Als je netjes maar niet te chique voor de dag wilt komen, kan je met het juiste colbertje prima combineren en zo die look creëren, waarin jij je op je gemak voelt. Match dat colbertje met je favoriete spijkerbroek en voilà! Je hebt meteen een heel ander uiterlijk dan wanneer je een compleet pak draagt. In deze blog gaan we je uitleggen hoe je een formele, maar ook comfortabele outfit bij elkaar combineert. Als je dat eenmaal door hebt, kan je prima bij elke gelegenheid goed voor de dag komen!

Je moet solliciteren (de formele look)

Dat overkomt ons bijna allemaal wel eens: je moet op banenjacht! Wat trek je aan naar je sollicitatiegesprek? Een compleet pak vind je té veel, maar je wilt ook niet al te losjes overkomen! Je kan een eerste indruk tenslotte maar één keer maken! Een prachtige tussenoplossing is dit: Je trekt een jeans aan (zonder gaten alsjeblieft) en je draagt er een overhemd of een coltrui onder, afhankelijk van het weer. Het belangrijkste is, dat je de prints en items goed combineert! Het beste in zo’n geval is een effen colbertje en een donkere jeans. Het overhemd mag best een printje of een streepje hebben. Goede look!

Een avondje uit (de speelse of sportieve look)

Als je gezellig een avondje gaat stappen met je maten, is een t-shirt prima onder je colbert. Draag er een trendy jeans bij, met of zonder gaten. Up to you! Als je een fijne, comfy casual look wilt creëren, trek dan niet gelijk een formeel colbertje aan. Zo zal het contrast tussen je kledingstukken niet erg groot zijn. Pak een lekker zittend jasje met stretch, dat een mooie print of kleur heeft. Een basic effen t-shirt en sportieve sneakers maken het geheel af. Een jeans met wassingen past hier perfect bij!

Ietsje formeler, maar zonder stropdas

Als je netjes uit wilt zien maar geen trek hebt in het dragen van een stropdas, is een effen pullover heel handig. Een pullover in één kleur maakt van je outfit een stijlvolle combinatie. Een effen pullover die je over je overhemd draagt, is ook nog eens lekker warm. Om het echt tot in de puntjes af te maken, zou je een pochet in dezelfde kleur als je pullover toe kunnen voegen.

Met een coltrui

Zeker als het wat kouder wordt in het najaar en al helemaal in de winter is het dragen van een coltrui heel fijn.  Als je een colbertje hebt met een print, match de coltrui dan mooi met een kleurtje uit die print. Zeker als je die look combineert met een paar stoere laarzen zoals een veterboot, is je outfit helemaal af!

Helemaal het heertje

Wil je er formeel en netjes uitzien? Dan draag je een overhemd  met een stropdas onder je colbertje, je trekt er een jeans zonder wassingen bij aan en een paar nette gespschoenen of loafers. ’s Zomers kan je er een paar coole instappers bij aantrekken.