Baardverzorging voor alle beard dudes!

Uiteraard spelen alle producenten van baardverzorgende producten in op de nieuwste trend van de laatste paar jaar: de baard. Supertrendy en helemaal hip en hot! Maar het hebben van een baard vergt wel onderhoud en verzorging, tenzij het je niet kan schelen om er als een holenmens bij te lopen. Dat mag natuurlijk ook! Ieder het zijne, maar wij gaan het in deze blog hebben over de juiste verzorging van je gezichtsbeharing.  Omdat jij toch ook graag met een goed verzorgde baard rond wilt lopen?

Baardzeep

Net als ons hoofdhaar, worden onze baarden ook vettig en vies. Het is dan ook belangrijk om je baard twee maal in de week te wassen. Doe dat niet met je gewone shampoo, want je gezichtshuid behoeft een andere behandeling dan je hoofdhuid. Onze gezichtshuid én onze baardharen zijn gevoeliger en zullen uitdrogen door de aanwezige chemicaliën in gewone shampoo. Een goede,milde baardshampoo is de Beard Junk Baardreiniger. Verrijkt met verschillende vitamines (A, E, en C) en hij ruikt heerlijk!

Baardwax en baardbalsem

Baardbalsem is een mooi product en je kunt het zien als een leave-in conditioner. Baardbalsem hydrateert de huid (is vochtinbrengend) én hij verzorgt en verzacht je baard. Baardbalsem wordt ook wel baardwax genoemd. Maar er is wel een beetje verschil, want de baardbalsem bevat meestal shea butter. Door de shea butter kan je baard simpel in model gebracht worden.

Baardwax bevat daarnaast ook olie en bijenwas. Je baard wordt zo perfect gehydrateerd en gevoed. Door het regelmatig gebruiken van deze producten heb je in korte tijd een gezonde baard! Je moet de balsem echter niet alleen op je baardharen aanbrengen, maar ook op je huid! Belangrijk: Gebruik nooit teveel balsem! Zou je dat wel doen, dan loop je erbij met een vettig uitziende baard. Een fijne baardbalsem is de Tigi bed head Lion Tamer Beard & Hair Balsem. Een hele mond vol, maar een goed product.

Baardolie

Waar je je baard ook mee wast, hij zal na het wassen droog aanvoelen. Baardolie is dan ook de oplossing daarvoor. Doe het regelmatig op je baard en hij zal weer glanzen. Glans is anders dan er vettig uitzien! Zeker als je net begonnen bent met het laten groeien van een baard zal baardolie een goede vriend zijn. Het voorkomt jeuk en huidirritaties en het hydrateerd ook. Een fijne baardolie is van het Zweedse merk Waterclouds.

Baardolie heeft volgende voordelen:

  • laat de baard glanzen
  • verzorgt de huid onder de baard
  • Gaat jeuk, irritatie en roos tegen
  • Helpt bij droge gezichtsbeharing

Aftershave

Omdat je poriën na het scheren meer open staan is het gebruik van een aftershave wel belangrijk. Tijden zijn veranderd, en ook de aftershaves. De bekende aftershave lotions zijn niet meer de enige optie. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, geuren en vormen. Komt goed uit, als je je aftershave ook gelijk als een geurtje wilt gebruiken! Probeer in ieder geval een aftershave te vinden met zo weinig mogelijk alcohol, omdat dat vriendelijker is voor je huid.