De mancave, wat houdt dat in?

mancave
De mancave, wat houdt dat in?

Een mancave is een eigen plek voor een man in zijn huis, waar hij zijn vrienden ontvangt en zijn geliefde hobby’s kan beoefenen. Klinkt supergaaf, toch? Maar Een eigen plek in huis. Maar wat is de reden voor mannen om een mancave in je huis te realiseren?

De barbier

De barbier, die de hele dag hard in zijn salon werkt, komt daar nauwelijks aan tijd voor zichzelf toe. Daarom is het des te ontspannender, dat er thuis een mancave op hem wacht, waar hij lekker kan ontspannen met of zonder vrienden!

Een eigen plek

Veel mannen verlangen naar een plek in huis, waar ze even bij kunnen komen van een drukke dag op het werk. Want als ze eenmaal thuis zijn gekomen, is er meestal aandacht voor vrouw en kinderen vereist. Dat is prima, daar is niks mis mee. Maar af en toe wil de gemiddelde man wel zijn eigen ding doen.  Een hobby, thuis zitten achter de computer of wat vrienden ontvangen. De mancave is echt iets van deze tijd, en ze worden het meest gebruikt in Australië, de VS en Nieuw-Zeeland. Maar ook in Nederland en België is hij in opkomst.

De inrichting van je mancave

De inrichting van je mancave is totaal afhankelijk van je eigen wensen. Allereerst moet je er ruimte voor hebben! Stel je bent een motorfanaat; Dan richt je je mancave daar of zet je je motoren erin, je gereedschappen waarmee je gaat sleutelen aan je motoren. De meeste mannen hebben naast hun hobby ook ruimte gemaakt voor een lekkere zithoek, met een bar en televisie of een geluidsinstallatie.

Heb je andere hobby’s? Bijvoorbeeld ben je een modelbouwer,of heb je een complete treinenset die over een spoor door je mancave dendert? Vaak lijkt een mancave wat rommelig over te komen omdat er veel gereedschappen liggen, maar de man in kwestie ziet dat anders! Alles ligt volgens hem op de juiste plaats!

De filmliefhebber

Behalve sleutelen worden mancaves gebruikt voor vermaak en ontspanning. Denk daarbij aan iemand die gek is op films kijken. Dan heeft hij een bioscoopzaaltje. Hij kan daar een filmprojector of een beamer plaatsen en in zijn lekkere bank hangend naar zijn favourite films kijken, eventueel samen met wat vrienden. 

De sportman

Of wat dacht je van de sportfanaat die zijn mancave helemaal kan inrichten in de kleuren van zijn geliefde club? Er zijn mannen die een minitribune in hebben gebouwd, om zo samen met  wat vrienden een spannende wedstrijd te kijken. Als iemand een muzieklover is, dan moet de mancave waarschijnlijk eerst geluiddicht worden gemaakt en zal er aandacht moeten komen om een goede akoestiek te verkrijgen.

Goed voor een succesvolle relatie

Er zijn nogal wat psychologen die beweren dat het hebben van een mancave je relatie ten goede komt, omdat iemand zich  even kan terugtrekken uit de dagelijkse beslommeringen. Want wat is er nou leuker dan je even te ontspannen met je hobby, videospellen of het kijken naar je club als ze een wedstrijd spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *