Mooi én verantwoord bruin worden

Bruin worden

Mooi én verantwoord bruin worden

De meeste mensen vinden een mooie bruine teint wel wat. Maar niet iedereen wordt zomaar mooi bruin, soms worden we meer rood dan bruin! Hopelijk kunnen we deze zomer toch ergens naar toe waar het zonnetje lekker schijnt en waar we lekker kunnen zonnebaden. En dan zijn er nog andere mogelijkheden om een kleurtje te krijgen.

Wat kunnen we doen om (snel) bruin te worden?

Allereerst: Scrubben! Hoe raar dat ook mag klinken, het is een feit dat hoe beter je scrubt, hoe bruiner je zult worden. Door het scrubben verwijder je namelijk de dode huidcellen van je huid. En dat zorgt er nou precies voor, dat je huid sneller en  gelijkmatig bruin zal worden. Zo worden niet alleen de dode huidcellen bruiner. Want dan is je mooie kleurtje zo verdwenen, zodra je gaat scrubben! 

Eet voedsel met caroteen

Wanneer je eten waarin (bèta)caroteen zit eet, wordt je simpelweg sneller bruin. De stof caroteen zorgt namelijk voor de aanmaak van kleurpigmenten. Hierdoor bruin je als het ware van binnenuit je lichaam. Caroteen zit  in alledaagse groenten, zoals wortelen, mandarijnen, mango’s en tomaten. Ook vind je het in spinazie en koolsoorten. Voor een mooi kleurtje dus snel naar de groenteboer!

Zorg dat je strategisch zont

Dames en heren, plof niet direct neer op het eerste het beste plekje dat je ziet om te gaan zonnebaden! Een plekje bij of zelfs op het water is veel beter! Het zonlicht wordt weerkaatst door het water en zo krijg je dus extra zon op je huid. Wil je drijvend op het water op een luchtbed gaan zonnen; nog beter! Koop dan een transparant luchtbed zodat je alles uit het zonlicht haalt, wat er uit te halen valt. 

Een hydraterend masker

Als je je huid goed gehydrateerd houdt, zal hij beter bruiner. Een goed hydraterend maskertje zal het vochtgehalte van je huid weer aanvullen. Pak dus regelmatig een masker. Ook veel water drinken is heel goed voor je huid! Hoe zullen we het zeggen? Water, water en nog eens water! Hydratatie van binnenuit dus.

Water van buitenaf

Een vochtige of natte huid wordt ook sneller bruin. De reden hiervan is, dat de waterdruppels op je huid als een soort vergrootglaasje op je huid zitten. De zon refelcteert hierdoor op die druppels en bruint zo je huid. Wel voorzichtig zijn, want door een beetje wind voel je de hitte misschien niet zo goed en loop je de kans om te verbranden. 

De middaguren

Pas op tussen 11:30 en 16:00! Het zonlicht is rond die tijden erg fel en heet. Zo zul je waarschijnlijk eerder rood kleuren dan bruin. Ga op die tijd lekker in de schaduw zitten, want zelfs in de schaduw wordt je bruin!

Alles met mate

Last but not least! Heel belangrijk… Overdrijf het bruinen en zonnebaden niet. Teveel is nooit goed, ook niet bij zonnen. Smeer jezelf 30 minuten voordat je gaat zonnen in. Gebruik ALTIJD een zonnebrandmiddel om je huid te beschermen. En na het douchen een aftersun, om vervellen te voorkomen.