Haargroeimiddel: werkt het?

Hair growing

Haargroeimiddel: werkt het?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Nee! We gaan hier geen onzin verkopen. Het bestaat nog niet! Geen pillen, lotions, smeersels of andere flauwekul. Het is een broodje aap verhaal. Je kunt je geld beter aan iets anders besteden. Als het wel waar zou zijn, waarom zouden al die mannen pijnlijke haartransplantaties laten doen in plaats van een pilletje te slikken? Of waarom dragen mensen warme pruiken? Wat we je wel kunnen bieden, is een aantal goede, eerlijke tips om je haar wat sneller te laten groeien.

Je bent niet de enige

Er zijn zoveel mannen die hun haar wat sneller zouden willen zien groeien. Misschien heeft iemand je haar te kort geknipt of heb je gewoon weer zin in lang haar? Gelukkig zijn er wel manieren om de groei van je haar wat sneller te laten gebeuren. Hieronder gaan we ze uitgebreid bespreken.

Haargroei bevorderen door gezond te eten

Wat moet je dan eten en drinken om je haargroei te bevorderen? 

Allereerst: proteïnes.

Waar zitten ze in?  In zoveel voedingssoorten, dat er vast wel iets bijzit wat jij graag eet. 

  • Vlees
  • Peulvruchten zoals linzen, bonen en capucijners
  • Sojamelk
  • Vis in elke vorm. Verse vis, gerookte vis of  bijvoorbeeld zoute haring. 
  • Kip
  • Proteïneshakes

Bij het dagelijks eten en drinken van bovengenoemde producten, zul je gaan merken dat je haar wat sneller groeit.

Vitamine B

Vitamine B stimuleert de haargroei! Het zit in bananen, volkoren producten zoals zilvervliesrijst, volkoren brood, gedroogde vruchten, avocado’s en noten. Allemaal lekker en heel gezond! Dan zijn er ook Vitamine-B capsules te koop, mocht je niets van dit alles lusten. Weet wel, dat vitaminepillen een aanvulling zijn op je voeding, geen vervanging!

Water drinken

Water is belangrijk en noodzakelijk voor de opbouw van je haardos! Dus: drink minimaal 6 glazen water per dag. Heb je er moeite mee om (zeker in de winter) koud water te drinken? Kook je water en drink het dan heet, net als thee. Drinkt prima weg! Er mag ook een drupje citroen in of een andere smaakmaker. Bovendien is water niet alleen gezond voor je haar, maar eigenlijk voor je hele lijf. Afvalstoffen worden vlotjes afgevoerd, het is uitstekend voor je huid!

Een hoofdhuidmassage

Nou, dat mag iedere dag, zul je denken. En laat dat nou ook nog eens hartstikke goed zijn voor de haargroei! Wel rustig aan als je vet haar hebt, want door die massage stimuleer je de talgklieren in je hoofdhuid. En teveel talg aanmaak heeft vet haar tot gevolg!

Hoofdhuidmassage bevordert de doorbloeding van je huid waardoor er meer zuurstof in de haarfollikels komt. Hoe meer zuurstof, hoe beter je haargroei bevorderd wordt! Zachtjes op je hoofdhuid kloppen met je vingers helpt ook al! En dan is er nog een ander wondermiddeltje, dat je gewoon voor een paar centen in de supermarkt kunt kopen. Appelazijn. Er zitten veel proteinen en vitamines in en die bevorderen ook de haargroei. Even laten inwerken en dan goed uitspoelen. Goedkoper en makkelijker is bijna niet te vinden!