Voor mannen (en vrouwen) met lef

Wintersport

Voor mannen (en vrouwen) met lef: Vier bijzondere wintersport-sporten!

Verlang je er ook naar, om weer naar de wintersport te gaan? Als je lef hebt en misschien hou je ook van een beetje crazy….bekijk de onderstaande lijst van aparte wintersporten dan eens! In de salon werken en hun klanten er top uit te laten zien, doen alle barbiers graag! Maar af en toe moeten zelfs de meest gepassioneerde barbiers er ff opuit! We hebben daarom voor jullie de volgende wintersporten onder de loep genomen.

De wokpanslee

Ja, het is geen geintje! In plaats van de wok te gebruiken in de keuken, worden deze woks gebruikt voor een echte sport! De sporters sjezen namelijk in een heuse wokpan de berg af richting het dal. Sommigen gebruiken hiervoor de skipistes, anderen gaan downhill op de bobslee-baan. Het wordt al sinds 2003 beoefend en het wordt steeds populairder!

Wat is er vereist? Een wokpan (waar je in past), een beschermende outfit met een goede helm. Is het gevaarlijk? Jazeker, het kan zelfs dodelijk aflopen!

Skijoring

Komend uit Scandinavië, is skijoring in feite een sport waarbij de persoon staand op een paar ski’s voortgetrokken wordt door een paard, een hond of zelfs een sneeuwscooter. In vroegere tijden was dit een manier om van A naar B te gaan, tegenwoordig is het dus een sensationele sport! Het is zeker een hele uitdaging om op de been te blijven en niet te vallen! Een helm en beschermende kleding zijn dan ook geen overbodige luxe, want het kan gevaarlijk zijn.

Wat is er vereist? Ski’s of een snowboard, een voertuig of een dier om je voort te trekken en een stevig touw. 

Sneeuwkajakken

We kunnen op water kajakken, dus waarom zou het niet op sneeuw kunnen? In principe is sneeuw ook (bevroren) water.Wat sneeuwkajakken eigenlijk is? Nou gewoon met je kajak als een razende van de berg afsjezen. En dan bedoelen we letterlijk sjezen, want het gaat razendsnel. Het is een sport voor echte waaghalzen, want je moet goed kunnen sturen om ervoor te zorgen, dat je niet over de rand van de berg vliegt en dan in het ravijn dukelt. Met alle gevolgen van dien! 

Wat heb je nodig? Uiteraard een kajak en een tweezijdige peddel, een goed beschermende outfit en een helm. Je moet zeker ervaring hebben en de kans op verongelukken tijdens het beoefenen van deze sport is aanwezig!

Yukigassen

Yukigassen is een uit Japan afkomstige, fanatieke sport, waarbij het erom gaat de vlag van de tegenstanders te veroveren. Hoe? Door de twee teams elkaar uit te laten schakelen met sneeuwballen. In het kort: Er zijn twee teams van elk 7 spelers. Op een veld (40×10 meter) wordt er gespeeld onder het toeziend oog van 3 scheidsrechters. Op het veld bevinden zich objecten waarachter de spelers kunnen schuilen. De teams hebben 3 minuten om de vlag te veroveren en zo te winnen. Elk team begint met 90 sneeuwballen en de winnaar is het team met de meeste sneeuwballen of natuurlijk het team dat de vlag heeft afgepakt.