Gewone kapper of een specialist

kapper of specialist

Het verschil tussen een gewone kapper en een barbier

Mensen denken vaak dat het verschil tussen gewone kappers en barbiers is dat kappers vrouwen behandelen en barbiers mannen. In principe klopt dit wel grotendeels, maar hierin is een groot grijs gebied. Normale kapsalons kunnen namelijk zowel mannen als vrouwen behandelen. Daarnaast zijn er ook kappers die zich specialiseren in mannenkapsels. Ook dit soort kappers verschillen weer van de specialist, ofwel de barbier. Maar hoe dan? En waarom zou je beter naar een echte barbier kunnen gaan? Dat zal hieronder verder worden beschreven. Ook zal er worden beschreven wat ervoor nodig is om zelf barbier te worden.

Een mannenkapper is ook niet de beste keuze

Mannenkappers doen vaak minder dan een barbier. Zij hebben zich vooral gespecialiseerd in het verven en knippen van haar, net als een vrouwenkapper. Het enige verschil tussen deze twee soorten kappers is de soorten kapsels die zij knippen. Barbiers specialiseren zich daarentegen in het bijhouden van gezichtshaar en het scheren van crop fades en vormpjes in haar. Onder andere dit doen zij naast de normale kapperspraktijken. Het is echter wel heel zeldzaam dat een barbier je haar verft. Zeg maar gerust dat dit nagenoeg niet voorkomt. Hiervoor zou je dus langs een kapper moeten gaan.

Ga naar een echte specialist!

Waarvoor je wel naar een barbier kunt gaan is om, zoals hierboven gezegd is, crop fades te laten scheren. Of natuurlijk om je baard te laten bijhouden. Sommige barbiers werken ook met unieke haarverwijderingsmethoden. Neem bijvoorbeeld het verwijderen van haar met draadjes. Of het afbranden van haar om de verbrandde stukken vervolgens weg te snijden. Voor een nieuwe ervaring, kun je dus ook bij een barbier langsgaan. Je kunt ook naar een barbier wanneer je je haar als man een keer echt goed gestyled wil hebben. Bovendien verkopen de meeste barbiers goede producten om het zelf te kunnen stijlen.

Word zelf een specialist!

Net als vrouwenkappers kun werk als kunst zien, doen barbiers dit ook. Wil je dus meer doen met haar dan een mannenkapper? Dan is het misschien een goede keuze om een opleiding barbier te gaan volgen. Bij Hair Barber Academy kun je alle fijne kneepjes van dit vak leren. Ben je klaar met de basis opleiding? Dan kun je ook nog een cursus voor gevorderden volgen om een echte specialist te worden. Wil je dus graag de schaar zelf in handen hebben en hier je geld mee verdienen? En wil je dit in de omgeving van Utrecht leren? Dan is een opleiding van Hair Barber Academy de opleiding voor jou!

Dit bericht is gepost in Style. Bookmark de link.