DE haarproducten voor mannen

Barber meneer

Verschillen tussen mannen- en vrouwenhaar

Iedereen weet dat mannen en vrouwen verschillend zijn. Dit geldt ook voor hun haar. Het haar van mannen is over het algemeen wat dikker en stugger dan dat van vrouwen. Je dient het dus ook op een andere manier te verzorgen. Daarnaast is het in de meeste gevallen veel korter dan vrouwenhaar. Daarom hebben mannen ook andere soorten haarproducten nodig voor het stijlen van hun haar. En denk niet dat mannen geen aandacht besteden aan hun haar. Vaak zijn zij juist diegene die dat het meeste doen. Maar wat zijn dan de beste producten hiervoor? En wat zijn in de eerste plaats de meest belangrijke verschillen tussen verzorgen en stijlen? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Het verschil tussen stijlen en verzorgen

Je haar stijlen is eigenlijk het complete tegenover gestelde van verzorgen als je het puur vanuit het product bekijkt. Veel haarproducten die je gebruikt voor styling zijn namelijk slecht voor je haar. Denk hierbij aan haargel. Dit is puur een chemische constructie, waarvan je haar net zo snel kapot gaat als van haarlak. Daarbij trekt gel sneller in je haar dan haarlak, omdat dit geen lichte spray is. Aan de andere kant hebben verzorgingsproducten dezelfde functie als stylingproducten. Namelijk om je haar er goed uit te laten zien. Verzorgende producten doen het alleen op een iets andere manier.

Haarproducten voor styling

Wanneer je je haar wil stijlen zonder het te beschadigen is het beste product een pommade of bijenwas. Dit heeft het zelfde effect als haargel, alleen is het veel natuurlijker. Haar dat veel te verduren heeft, kun je het beste stijlen met deze twee producten. Alle andere stylingproducten kun je het beste bij de kapper halen. Dit geeft in elk geval zekerheid dat deze ook daadwerkelijk doen waarvoor ze ontwikkeld zijn. Niet alle producten van een kapper of barbier zullen natuurlijk zijn, maar je krijgt wel waar voor je geld.

Haarproducten voor verzorging

Haarproducten die specifiek voor het verzorgen van je haar zijn ontwikkeld, houden je haar gezond. Hierdoor blijft het er ook goed uitzien. Vaak heeft een kapper of barbier hier de beste producten voor. Ook voor de verzorging van gezichtshaar kunnen barbiers goede producten bieden. Denk hierbij aan shampoos en crèmespoelingen. Maar denk dan ook aan baardolie en zelfs haarvitamines. Online is hiervan veel te vinden. Ook in de winkel, maar wanneer het erop aan komt heeft een barbier toch de beste producten in huis.