Hipster of niet, zo houd jij je baard verzorgd

Baard verzorging

Verschillende soorten baarden

Ben je hipster en heb je een volle baard met decoratieve snor? Of ben je wat moderner aangelegd en houd je van een strakke baard? Welke categorie je ook bij hoort, je dient wel te weten hoe je jouw gezichtshaar verzorgt. Hiervoor zijn een aantal stappen nodig. Als eerste moet je te puntjes van je baardhaar goed bijhouden. Daarnaast moet je ook zorgen dat er geen knopen of klitten in zitten. Tot slot moet je deze ook wassen. Maar waarom is dit zo belangrijk? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd.

Puntjes knippen, ook je baard

Ieder soort haar gaat op een gegeven moment dood. Dus ook gezichtshaar. Bij langer baardhaar is het van groot belang dat je de puntjes om de zoveel tijd laat knippen. Dit voorkomt namelijk dat je er onverzorgd uit gaat zien. Ook strakke baarden moeten regelmatig worden bijgehouden. Vooral baarden die met een ombre effect geschoren zijn. Dit betekent dat je lengte van je gezichtshaar bij je jukbeenderen gradueel afloopt. Wanneer je dit niet bijhoudt, ben je die strakke look kwijt. Zo kan ook dit type baarddrager er onverzorgd bijlopen.

Alle klitten uit die baard

Klitten en knopen in je haar zijn funest voor een verzorgde look. Daarom is het verstandig je gezichtshaar goed door te kammen. Wanneer het niet zo lang is, kun je er makkelijker met je vingers doorheen gaan om het te stijlen. Wat je absoluut niet moet doen is er gel in gebruiken, tenzij je een speciale vorm wil creëren. Het is in dit geval belangrijk je gezichtshaar aan het einde van de dag goed uit te spoelen. Dit brengt ons bij de laatste stap om je gezichtshaar te verzorgen, namelijk hygiëne.

Hygiëne is het belangrijkste

Geen enkele man wil degene zijn die altijd met etensresten in zijn baard rondloopt. Zelfs al let je hier goed op, goede hygiëne is nog steeds van groot belang. Als eerste moet je je baardhaar net als het haar op je hoofd goed wassen en uitspoelen. Daarna is crèmespoeling gebruiken optioneel. Het is echter wel aan te raden, wanneer je wil dat je gezichtshaar zacht blijft. Geen zorgen, je hoeft dit niet iedere dag te doen. Wanneer je haar iedere dag wast droogt het uit. De aanbevolen hoeveelheid om je gezichtshaar te wassen is zo’n twee tot drie keer per week. Zorg ondertussen wel dat het vrij van klitten blijft.