Een trip naar Turkije en terug met een opleiding

Turkije inspiratie barbiersopleiding

Vakantie in Turkije

Turkije is een zeer populaire vakantiebestemming onder elke bevolkingsgroep in Nederland. Er zijn dan ook verschillende redenen om er heen te gaan. Sommige mensen gaan voor de zon, de zee en het strand. Anderen gaan liever naar dit land voor het cultuur snuiven. Inspiratie opdoen voor een kappersopleiding zal je weinig tegenkomen wanneer je naar redenen gaat vragen. Toch was één enkele trip naar Turkije wel de inspiratie voor Hair Barber Academy. Hoewel het niet eens de bedoeling van de vakantie was. Hoe dan? Dat zal hieronder uitgebreid worden beschreven.

Een typische Turkse barbier

Turkse barbiers gebruiken voor hun praktijken vaak weinig tot geen elektrische apparaten. Zij branden vaak haar weg en snijden het vervolgens uit. Zodat jouw kapsel er verzorgd uit blijft zien. Ook gebruiken zij draadjes voor het epileren. De enige handeling waar barbiers een scheerapparaat voor gebruikt is opscheren. Hierbij kunnen zij normaal opscheren en opscheren met een ombre-effect. Bovendien kunnen zij een variatie aan vormpjes in je haar scheren. Let wel op! Het werk van een barbier is precisiewerk. Je moet absoluut een vaste hand voor hebben of deze kunnen ontwikkelen om een goede barbier te worden.

Inspiratie voor een opleiding

Deze ervaring gaf ons de inspiratie voor een kappersopleiding die zich speciaal richt op mannen. Denk hierbij niet alleen aan het haar op je hoofd. Ook gezichtshaar als snorren en baarden wordt tijdens deze opleiding behandeld. Je kunt kiezen uit drie cursussen. Om de beginnen is er de basisopleiding. Hier leer je natuurlijk alle basistechnieken. Tijdens de opleiding voor gevorderden leer je beter te worden in deze technieken en meer. Er is ook een allround opleiding. Zie dit als een spoedcursus. Hiermee kun je snel doorstromen naar de opleiding voor gevorderden en alle leuke dingen leren.

Nederland versus Turkije

Barbier zijn in Turkije betekent wel iets anders dan in Nederland. Daarom maken wij graag duidelijk dat je op de Hair Barber Academy wordt opgeleid met alle Turkse elementen van her beroep. Bovendien leer je werken met verschillende haarstructuren. In Nederland is het gebruikelijk dat mannen hun haar en gezichtshaar alleen bij laten knippen. Turkse barbiers gaan een stapje verder door er een echte kunstvorm van te maken. Er zijn veel mannen die net als vrouwen erg gesteld zijn op het hebben van een mooi kapsel. Zij gaan daarom liever naar een barbier. “Als je haar maar goed zit” is niet voor niets al jaren een populaire uitspraak.