Wat moet ik kiezen? Een baardkam of een baardborstel?

baardkam

Je hebt besloten dat je een baard wilt laten staan. De eerste dagen heb je een stoppelbaard, maar dan worden die stoppeltjes langere haartjes.En als die fase eenmaal is aangebroken, wordt het zaak om extra aandacht aan de verzorging daarvan te gaan besteden. Wat wil je gaan gebruiken? Een baardborstel of een baardkam? Dat verschilt per persoon en hangt voornamelijk af van je eigen voorkeur.

De baardkam

Gewone kammen die ontworpen zijn voor hoofdhaar, zijn niet geschikt voor de baard. Hiervoor zijn speciaal ontworpen baardkammen. Ze zijn gemaakt om de baardharen netjes in model te kammen. De baardkam heeft kortere en dikkere tandjes met meer tussenruimte dan een gewone kam, waardoor zelfs de lastigste baard weer netjes in model gekamd kan worden. 

Bovendien heeft de baardkam ook nog andere voordelen. 

  • Door de baardkam regelmatig te gebruiken, voorkom je klitten en knopen in je baard. Om te voorkomen dat je baardharen statisch worden, is het het beste om een houten kam te gebruiken of eentje van cellullose acetaat.
  • Baardkammen verdelen ook de aangebrachte baardolie netjes over je hele baard.
  • Een baardkam die gemaakt is van perzikboom-hout: Mr Bear Family Baardkam. Hij heeft wijde tanden waardoor hij een hele goede doorkambaarheid biedt. Hij kost € 18,95 en is online te koop.
  • Baardkam van acaciahout: Heeft fijne en grove tanden. € 11,45 bij Bol.com

De baardborstel

Natuurlijk hebben baardborstels ook hun eigen speciale voordelen. Baardkammen zijn supergoed om je baard in model te brengen en baardborstels zijn juist erg goed voor de gezondheid van je baard en je gezichtshuid eronder. De baardborstel verwijdert namelijk dode huidcellen en andere viezigheid. Bovendien geeft de baardborstel de huid een doorbloedingsbevorderende massage. Andere voordelen dus dan de baardkam.

Door je baard regelmatig te borstelen voorkom je dus eigenlijk roos en schilfervorming. En ook bevorder je de baardgroei met de baardborstel. De meeste mannen die besloten hebben dat ze hun baard willen laten staan, willen dan ook het liefst dat het wat sneller gaat. Met de baardborstel zijn ze dus goed bezig!

Enkele goede baardborstels zijn:

Beard District (grote ovale baardborstel) – Hij is er in twee maten: 120 mm en 98 mm. Die van 120 mm kost € 21,95 bij Bol.com

Seven Potions Baardborstel (zwijnehaar), gemaakt van perehout. € 18,99 bij Bol.com

Baardkam, baardborstel of beide?

Zoals je hebt kunnen lezen, hebben ze allebei hun eigen voordelen. Maar wij vinden dat ze elkaar mooi aanvullen, want je wilt in principe zowel een gezonde baard en geen schilfertjes en roos, maar  ook je baard netjes in model. Ze overlappen mekaar dus eigenlijk. 

Het is wel een waarheid als een klok dat de één in sommige dingen beter is en de andere weer in wat anders. Daarom raden wij je aan om zowel een baardkam als een baarborstel aan te schaffen.

Gebruik dan eerst de baardkam om je baard netjes te modelleren en werk je baard door met de baardborstel voor een perfect eindresultaat. Als je dat dagelijks doet, zul je een prachtige, stijlvolle baard hebben.