Baarden en snorren, een teken van mannelijkheid

Baarden en snorren

Al eeuwenlang zijn baarden en snorren bij mannen gezien als een teken van een echte man zijn, stoerheid en kracht. In de jaren tachtig en negentig (hier in Nederland) verdwenen baarden en snorren langzaam uit beeld. Maar tegenwoordig is de baard weer helemaal terug en supertrendy! Wat wel een vereiste is: De baard en de snor moeten goed getrimd zijn en er verzorgd uitzien! 

Naar de barbershop

Om de baard en de snor tot in de puntjes te laten trimmen en verzorgen (met bijvoorbeeld baardolie), gaat de moderne man naar de barbier. In de barbershop wordt met vakkennis gewerkt en weet de klant dat hij straks weer keurig netjes de deur uitgaat. Ook gezichtsbehandelingen horen daarbij.

Maar de klant kiest er ook voor om naar de barbier te gaan, omdat het even een ik-momentje is voor de man. Even weg van de hectiek van alledag en gewoon even tijd en aandacht voor hem alleen.

Verzorging van de baard met baardolie

Baardolie is een verzorgingsproduct dat de gezichtshuid en de baardharen van mannen hydrateert. En het is belangrijk om baardolie te gebruiken, want net als je hoofdhaar heeft je baardhaar ook hydratatie en verzorging nodig.

Wat ook een belangrijk punt is in de verzorging van de baard: Gebruik baardshampoo en niet de gewone shampoo voor je hoofdhaar om je baard te wassen. De reden daarvoor is, dat er chemicaliën in gewone shampoo zitten, die de huid van het gezicht zullen uitdrogen.  Met als gevolg jeuk en irritatie van de huid. Onze gezichtshuid is namelijk veel minder vet dan onze hoofdhuid.

Mannen beseffen vaak niet, dat de jeuk en irritatie in hun gezicht komt door de gewone shampoo!

Door de baard te behandelen met een baardolie zullen zowel de huid als de baardharen gehydrateerd blijven. Bovendien hebben veel baardloiën een lekker geurtje! Dat is twee vliegen in één klap!

Wat is het beste moment om baardolie te gebruiken?

Het juiste moment is ’s ochtends na het tandenpoetsen en het wassen van je gezicht. Je doet gewoon enkele druppeltjes baardolie op je handpalm, en dan breng je dat aan op je baard door het goed in te wrijven.

Om huidproblemen te voorkomen, kan je de baardolie het beste iedere dag gebruiken. Die enkele keer dat je naar de barbier gaat, is niet voldoende! Haal daarom een flesje baardolie van jouw keuze  (bijvoorbeeld bij jouw barbier) en gebruik dat thuis ook.

Barba

De naam barbier stamt af van het Latijnse woord ‘barba’. Het woord barba betekent barbier en het is één van de oudste beroepen in de wereld. Bijvoorbeeld in het oude Egypte had een barbier hoog aanzien. Ze verzorgden niet alleen baarden en snorren, maar ook trokken ze kiezen of spalkten ze botbreuken. Dat hoeven we vandaag niet meer aan een barbier te vragen: “Kunt u ook even mijn verstandskies trekken?”. Dan zou ‘ie raar opkijken!

Tot slot: Wij vinden baarden prachtig om te zien en ze zijn weer helemaal hip! En het mag allemaal: grote baarden, korte baarden en lange baarden!