Haar wassen voor de man: Fouten die vaak gemaakt worden

Haar wassen

De manier waarop je met jouw haardos omgaat en ook wat je erin aanbrengt, kan een heleboel effect hebben op je lokken! Misschien maak jij ook wel eens de volgende fouten die we in deze blog gaan bespreken. Maar no problem! Fouten maken we allemaal…

1# Te snel weer wassen

Omdat de meeste mannen er graag verzorgd en schoon bij willen lopen, wassen ze dus ook iedere dag hun haren. Helaas is dat helemaal niet goed voor je haar! Op de lange duur kan dat vele wassen er zelfs voor zorgen dat je meer last krijgt van haaruitval. Iedere keer dat je haren gewassen worden met shampoo, wordt ook de natuurlijke vetlaag van je hoofdhuid verwijderd.Deze natuurlijke oliën verzorgen je haar en houden het gezond. Is je haar ongezond geworden, dan zal je ook  merken dat je haren sneller loslaten. Met als gevolg doffer haar, dat futloos is en minder volume heeft.

Probeer daarom om je haar ongeveer om de twee of drie dagen te wassen en gebruik weinig shampoo. Doe er ook minstens één keer per week wat verzorgende conditioner in, zodat je gevoede haar de kans krijgt om weer te herstellen.

2# Een shampoo die van slechte kwaliteit is

Het komt regelmatig voor dat mensen een goedkopere drogisterij shampoo gebruiken, waar ingrediënten inzitten, die slecht zijn voor het haar en de hoofdhuid. Bovendien vind je in drogisterijen beduidend minder keus aan shampoos voor mannen dan voor vrouwen. Als je de volgende keer een shampoo gaat kopen, probeer dan de hieronder genoemde ingrediënten te vermijden:

  • Parfum
  • Parabenen
  • Siliconen
  • SLS/SLES
  • Minerale oliën ( petrolatum, mineral oil en/of parafinum liquidum)

Als je echt af wilt van al die onzin in je shampoo en in je conditioner? Ga dan voor een product met natuurlijke ingrediënten. Die kun je kopen op de website van MetOlijf.nl. De samenstelling van deze shampoos verzorgen je haar met antioxidanten vitaminerijke producten zoals kruiden-en plantenextracten. Ook je hoofdhuid zal je dankbaar zijn, want jeuk en irritatie worden zo ook verleden tijd. Op deze website staan aalleen al voor de mannen 13 verschillende producten te koop.

3# Hittetools op standje vlammenwerper

Omdat je ’s ochtends haast hebt, wil je zo snel mogelijk droog haar, dus gebruik je je föhn op de heetste stand. Je beschadigt je haar en ze kunnen zelfs eerder uitvallen. Ook je hoofdhuid lijdt onder die hitte. Datzelfde gebeurt ook als je te heet doucht. Gematigde warmte werkt misschien wel iets minder snel, maar je haar en je hoofdhuid blijven er gezond bij.

4# Foute haarstylingproducten en teveel daarvan

 Gebruik alleen kwalitatief goede producten. Je betaalt wel meer, maar je merkt meteen de voordelen ervan. En less is more, mannen! Gebruik echt maar een klein beetje! Er kan altijd meer bij. En gebruik de producten alleen op handdoekdroog haar.

5# Geen handdoek gebruiken

Wees lief voor je haar en dep het droog met een oud T-shirt. Die is zachter voor je haar dan de ruwe vezels van handdoeken.