Kleren maken de man

Kleren maken de man

No secrets there! Een man die ‘strak in het pak’op het verschijnt, maakt uiteraard een hele andere indruk dan iemand die in een joggingbroek en oud T-shirt rondwandelt! Omdat je er zo goed verzorgd uitziet, straal je natuurlijk ook meer zelfvertrouwen uit. Geloof het of niet, goed gekleed is zelfs je lichaamshouding beter! Helaas kost een goedzittend pak meestal een flinke duit. Of zijn er toch ergens mooie kostuums te koop voor een kleiner bedrag? Gelukkig wel! Er bestaan nog steeds herenmodezaken die hun kleding goedkoper verkopen en waar je echt wel een goedzittend pak kan vinden tegen een scherpe prijs.

Wat heb je echt nodig in je garderobe?

Laten we beginnen met het pak zelf. Zeker voor speciale gelegenheden wil iedereen goed voor de dag komen. Draag in dat geval een compleet pak: pantalon en colbertje en bij iets heel chiques ook een gilet onder het colbert.  Bij de chique outfit draag je een stropdas of een vlinderstrikje. Een mooie reversspeld komt hier goed tot zijn recht! Er kunnen zich ook andere gelegenheden voordoen waarbij een mooi pak niet genoeg meer is. Daar zijn smokings, dinnerjackets of zelfs rokkostuums vereist. 

De pantalon

Stonewashed jeans zijn vaak niet de outfit die gedragen wordt als je op een kantoor werkt. In de barbershop maakt dat niet uit. Daar is juist stoere mannenkleding populair.  Misschien kan een nette zwarte of donkerblauwe jeans er net mee door. Pantalons zijn meestal donker van kleur: zwart, donkerblauw en grijs. Een mooie riem geeft er een trendy look aan!

Overhemden of coltruien

’s Zomers worden overhemden onder een pak gedragen. Tegenwoordig zijn de lichtblauwe overhemden een beetje uit het modebeeld verdwenen. Vaker wordt er gekozen voor wit, grijs of een hele donkere kleur. Dat mag donkergroen, donkerrood of donkerblauw zijn. Afhankelijk van de kleur van je pak kies je er een goed passend shirt bij.  Als je er een stropdas bijdraagt, zorg er dan voor dat de punt van de stropdas op de tailleband van de broek uitkomt. ’s Winters mag er een goedzittende coltrui onder gedragen worden.

Over je overhemd

Is het echt wat frisser? Dan kan een v-hals pullover heel goed over het overhemd gedragen worden. Daar past zelfs een stropdas heel goed bij. Heb je een belangrijke zakelijke meeting?