Baardolie: alles over het hoe en wat

Baardolie: alles over het hoe en wat

Baarden zijn helemaal hot en je ziet steeds meer mannen met een baard. Maar het laten staan van een baard en de verzorging ervan vergt wel wat extra aandacht! Om je baard goed te verzorgen is baardolie wel een essential! Baardolie zorgt ervoor dat de baard een mooie glans krijgt en dat ‘ie zacht aanvoelt. Ook voedt baardolie de huid en hydrateert hij goed. Zo voorkom je mogelijke huidirritaties. Om meer te weten over baardolie, lees dan deze blog.

Wat is baardolie?

Baardolie is in feite onmisbaar als je je baard dagelijks goed wilt verzorgen. Het zorgt namelijk niet alleen voor de haren van de baard, maar ook hydrateert het de huid daaronder. Het houdt de vochtbalans van je huid mooi op peil.

Welke voordelen biedt baardolie?

  • Het voorkomt huidirritatie. Bij het laten groeien van een baard ervaren veel mannen huidirritaties zoals pijnlijke stoppels, pukkeltjes en een rode en geïrriteerde huid. Jeuk en roos zijn dan ook vaak het gevolg. Het gebrek aan talgolie is hiervan de oorzaak. Scherpe, krullende baardhaartjes veroorzaken die irritatie. Baardolie verzacht dat doordat de vochtbalans in peil wordt gehouden. Hierdoor is uitdroging en jeuk verleden tijd.
  • Baardolie voorkomt huidschilfers en roos. Baardolie voorkomt dus roos. En ja, ook in baarden kan roos en het schilferen van de huid voorkomen! Die schilfering van de huid veroorzaakt jeuk en irritatie. En daar zit niemand op te wachten!
  • Een zachte, volle baard. Baardolie geeft naast een goede hydratatie ook een lekkere geur af. De baard gaat er mooi van glanzen.
  • Baardolie verzorgt de huid. Een mooie baard groeit uit een gezonde huid. De samengestelde, diverse soorten olie vormen samen een goede baardolie. Natuurlijk zijn baardolieën in verschillende soorten en geurtjes verkrijgbaar. De ene baardolie hydrateert, de andere voorkomt daarbij nog eens jeuk aan de huid.

Hoe moet baardolie gebruikt worden?

Allereerst is het moment dat je net gedoucht hebt, een goede keuze om je baardolie te gebruiken. De porieën van je huid staan open en je huid is goed schoon. Dep je baard rustig met een handdoek. De baardolie zal mooi intrekken als de haren van de baard nog wat vochtig zijn.

Ten tweede: moet je wel weten, hoeveel baardolie je moet gebruiken. Hoeveel druppels baardolie je pakt, hangt af van de dikte en de lengte van je baard!

  1. Voor nieuwe baarden tot en met één maand: 3-4 druppels baardolie
  2. Voor baarden van 1-3 maanden: 4-6 druppels olie
  3. Baardgroei van 3-12 maanden: 6-10 druppeltjes baardolie
  4. Voor baarden ouder dan 1 jaar: 10 of meer druppels olie

Je kunt in het algemeen stellen dat alles waar ‘te’voor staat, niet goed is! Uiteindelijk kom je er vanzelf achter wat het beste werkt bij jouw eigen baard.

Ten derde: verdeel je de baardolie over je handpalmen en masseer de olie dan goed in je baard, beginnend bij de wortels van je baard.

Ten vierde: Verdeel de olie gelijkmatig over de zijkanten en voorkant van de baard.

Tot slot: kam de baard met een baardkam.