Hoezo niet zakelijk?

zakelijk haar mannen

Lange baarden niet zakelijk? Onzin!

Mannen die in een kantoor- of dergelijke omgeving werken, dienen zich vaak te houden aan zakelijke dresscodes. Dit geldt ook voor hun haar en gezichtshaar. Maar wat als je geen afstand wil doen van jouw haarstijl of baard voor je werk? Dan zijn er toch een aantal manieren om er alsnog zakelijk uit te zien. Neem bijvoorbeeld een lange baard. Deze kan nog best heel professioneel staan, zolang deze maar verzorgd is. Laat je gezichtshaar dus om de zoveel tijd bijtrimmen. Zorg bovendien dat je hem altijd goed wast, zoals je het haar op je hoofd wast. Als laatste is het belangrijk om te zorgen dat je baard klitvrij blijft.

Dreadlocks hebben een slechte reputatie

Het is algemeen bekend dat dreadlocks, cornrows en box braids een slechte reputatie hebben in het bedrijfsleven. Maar waarom eigenlijk? Vaak is het een kwestie van vooroordelen en stereotypen. Mannen hebben echter verschillende redenen om toch geen afstand te doen van deze haarstijlen. Deze redenen zijn vaak van cultureel belang. Om dreads toch een, zoals je baas zou zeggen “gepaste” indruk te geven, haal je ze uit je gezicht. Dit geldt ook voor vlechten en kan heel simpel door ze naar achteren te binden met een staart.

Afros zijn ook best zakelijk

Ook afros hebben deze reputatie in het bedrijfsleven. Dit is om dezelfde redenen als die van het bestaan van de reputatie van dreadlocks. Toch zijn korte afros nog best heel gepast voor een zakelijke omgeving. Langere afros zijn in principe ook helemaal niets mis mee. Net als bij dreadlocks, is het toch handig om je haar in een staart vast te binden. Dit is een makkelijke haarstijl en ook redelijk professioneel voor op de werkvloer. Los afro haar kan hiernaast ook in een knot. Zo heb je er helemaal geen last van.

Haarstijlen die daarentegen echt niet kunnen

Naast haarstijlen die nog best wel kunnen, zijn er ook gezichtshaar en kapsels die helemaal niet zakelijk zijn. Neem bijvoorbeeld lang haar dat niet doorgekamd is, of een mislukte buzzcut. Ook opgeschoren kapsels met heel veel uitbundige vormpjes, zijn niet professioneel. Hetzelfde geldt voor snorren met krulletjes, de zogeheten “rattensnorretjes” en stoppelbaarden. Wanneer je er namelijk professioneel uit wil zien, zijn het dragen van flamboyante en verwaarloosde stijlen een slecht plan. Ga wat betreft hoofd- en gezichtshaar voor simpel, maar toch geraffineerd. Zo maak je de beste indruk op de werkvloer en eventueel ook op klanten.