Welke stappen moet je nemen, als je een tatoeage wilt?

tatoeage

Als jij  graag een tatoeage zou willen, omdat je een stoere en alternatieve uitstraling wilt hebben…zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Tatoeages zijn een vorm van zelfexpressie en dragen bij aan jouw eigen persoonlijke stijl.  

Wat zijn de stappen die je dient te nemen? 

# Doe onderzoek. Denk na over het ontwerp, de grootte, de plaatsing én de betekenis van de tatoeage. Bekijk verschillende tattoo-artiesten en hun portfolio’s om er eentje te vinden die bij jou past. 

# Kies een tattoo-artiest uit. Zoek een ervaren en professionele tattoo-artiest uit, die gespecialiseerd is in het soort tatoeage dat jij wilt. Maak een afspraak voor een consult om je ideeën te bespreken en om alle vragen te stellen, die je verder belangrijk vindt. 

# Plan vervolgens je afspraak. Het is heel erg belangrijk, dat je alle details zorgvuldig doorneemt met de tatoo-artiest. Welke kleuren je wilt, het ontwerp, de maat van de tatoeage en ook de kosten. 

Zorg ervoor dat je volledig begrijpt wat je mag verwachten en dat je voor de volle 100% tevreden bent met het ontwerp. Doe dit voordat je akkoord gaat om de tatoeage te laten zetten! 

# Volg de instructies voor de nazorg zorgvuldig op. Het laten zetten van een tatoeage is meer dan een plakplaatje op je huid aanbrengen. Er wordt onder je huid gewerkt door met een heel fijn naaldje gekleurde inkt aan te brengen. Dat betekent dat er een zeker risico bestaat op een huidinfectie. De gevolgen hiervan kunnen zijn, dat je huid rood en gezwollen en pijnlijk wordt. Er kunnen daarna nog ernstigere gezondheidsproblemen ontstaan!Vandaar dar je de instructies van de tattoo-artiest goed op dient te volgen. 

De instructies omvatten het schoonhouden van de tatoeage, het aanbrengen van crème en het verwijden van blootstelling aan de zon. Als je deze regels netjes opvolgt, zal de huid vlot herstellen en kan je voortaan met trots van je tattoo genieten. 

Eventuele problemen die kunnen ontstaan: 

#Allergie voor de inkt. Het kan voorkomen, dat iemand allergisch is voor de inkt die de tattoo-artiest gebruikt bij het zetten van je tattoo. Zo’n allergie kan leiden tot jeuk, roodheid en zwelling op de plaats van de tatoeage. 

#Littekenvorming: In sommige gevallen kan het laten zetten van een tatoeage leiden tot littekenvorming, zeker als de tatoeage niet goed geneest of als de huid overgevoelig reageert op het tatoeage-proces. 

# Overdracht van ziektes: Als de tattoo-uitrusting van de artiest niet goed wordt gesteriliseerd, of als de tattoo-artiest geen goede hygiënische praktijken volgt, bestaat er zeker een risico op de overdracht van ziektes. Een voorbeeld hiervan zijn hepatitis of hiv. 

Het is dus erg belangrijk om zorgvuldig na te denken. Niet alleen over de tatoeage welke je wilt laten zetten, maar ook over de tattoo-artiest en zijn of haar praktijk. Check de reviews, ga kijken in de praktijk of het er schoon en professioneel uitziet. 

Volg de nazorginstructies goed op om het risico op complicaties te minimaliseren. 

Good luck! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *