We gaan een trektocht maken ….Hoe plan je zoiets?

We gaan een trektocht maken ....Hoe plan je zoiets?

Een trektocht van oost naar west door bijvoorbeeld scandinavië is een hele onderneming! Zorgvuldige planning en voorbereiding zijn dan ook geen overbodige luxe! Voor diegenen die zulke plannen hebben, volgen hieronder dan ook een aantal handige adviezen, die je reis gaan vereenvoudigen en je uit de problemen houden! Veel van de tips kunnen ook gebruikt worden als je in andere landen een trektocht gaat maken.

Voorbereiding

  1. Plan je route: Beslis welke route je wilt nemen. Populaire opties zijn een aangepaste route door nationale parken en langs bezienswaardigheden. Zorg voor gedetailleerde kaarten en betrouwbare GPS. Download offline kaarten voor gebieden zonder mobiele dekking!
  2. Fysieke voorbereiding: Begin maanden van te voren met fysieke training. Maak lange wandelingen, hike-trainingssessies en cardio-oefeningen, dit is essentieel. Zorg ook dat je je gezondheid laat controleren door een arts, om ervoor te zorgen dat je fysiek in staat bent om de trektocht te maken.                     
  3. Uitrusting: Investeer in een kwaliteitsuitrusting. Schaf een goede rugzak, stevige wandelschoenen , een lichtgewicht tent, een degelijke slaapzak en kookgerei aan.
  4. Belangrijke items: Neem een EHBO-kit, een waterfilter, kompas, zaklamp en noodvoorzieningen mee.
  5. Bereid je voor op verschillende weersomstandigheden: Zorg voor regenkleding, laagjeskleding en warme kleren.

Tijdens de trektocht

  • Veiligheid: Deel je plannen met familie en vrienden, laat ze weten wat je route en je schema zijn. Overweeg een satelliettelefoon of een noodsignaal.
  • Blijf op de hoogte van het weer: Controleer regelmatig de weersvoorspellingen en wees voorbereid om je plannen aan te passen bij slecht weer.
  • Wilde dieren: Wees bewust van de aanwezigheid van wilde dieren. Neem voorzorgsmaatregelen zoals het correct opbergen van voedsel.
  • Dagelijkse routine: Zorg altijd voor voldoende water. Hydratatie is cruciaal. Plan je route langs waterbronnen en draag voldoende water bij je.
  • Voeding: Neem calorierijke, lichtgewicht voeding mee. Droogvoer, energierepen, noten en gedroogd fruit zijn goede keuzes.
  • Plan rustdagen in: Neem ook de tijd om enkele rustmomenten in te plannen, zodat je kunt genieten van de omgeving en ook even uit kunt rusten van het reizen.

 

Logistiek

  1. Het budget: Maak een kostenberaming en bereken je budget voor uitrusting, eten, accomodaties en noodgevallen. Zorg altijd dat je een bedrag reserveert voor onverwachte uitgaven.
  2. Bespaar op kosten: Kampeer zoveel mogelijk om kosten te besparen. Zoek naar gratis of goedkope kampeerplekken.
  3. Navigatie-apps: Gebruik apps zoals Google Maps om je route volgen.
  4. Oplaadmogelijkheden: Draag een zonnelader oplader voor je elektronica.
  5. Kampeerplekken: Plan je overnachtingsplekken in Nationale parken, staatsparken en BML-Land, die hebben de beste mogelijkheden.
  6. Reserveringen: Voor populaire campings en nationale parken is het verstandig om van tevoren te reserveren.

Door deze adviezen op te volgen en goed voorbereid te zijn, kun je je trektocht door Scandinavië veiliger en aangenamer maken. Geniet van de ervaring en de prachtige landschappen die je onderweg gaat tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *