Is een goede baardverzorging belangrijk?

Is een goede baardverzorging belangrijk?

Jazeker, een goede baardverzorging is essentieel. De redenen daarvoor zijn verschillend, maar allemaal hebben ze hun eigen waarde. Het laten groeien van een baard is sinds enkele jaren weer helemaal trendy. Toen de mannen vroeger een baard lieten staan, werd er aan de verzorging ervan niet zo heel veel gedaan, behalve wassen met water en zeep. Als je bijvoorbeeld ergens gaat solliciteren en je komt daar aan met een onverzorgde baard, kan dat een dealbreaker zijn. Er wordt vandaag de dag wel meer op de verzorging van iemands gelet, dan vroeger.

We gaan het belang van die redenen een beetje toelichten:

  • Gezondheid van de huid: Door je baard regelmatig te verzorgen, kan je vervelende huidproblemen voorkomen, zoals jeuk, droogheid en schilfering. Een schilferende baard ziet er onfris uit, je zou er zelf ook onzeker van kunnen worden! Het beste tegen huidschilfertjes is het gebruik van baardolie, maar ook baardbalsam is zeker geen overbodige luxe.
  • Glans en zachtheid: Met aardolie en baardbalsam krijgt je baard ook een gezonde glans en worden de stugge baardharen zachter.
  • Groei: Indien de huid en de haarzakjes gezond en goed gehydrateerd zijn, kan dit ook de groei van de baard bevorderen.
  • Beheerbaarheid: Baardolie vermindert het kroezen iets en maakt de baard gemakkelijker te kammen en te stylen. Niemand wil er tenslotte als een holenmens uit de oertijd uitzien, toch?

Hoe dien je baardolie te gebruiken?

Breng een paar druppels baardolie aan op een schone, droge baard. Masseer het in de huid en verspreid het gelijkmatig door de baard. Het is wel van belang om rekening te houden met de grootte van de baard. Indien je een stoppelbaardje hebt, moet je misschien maar één of twee druppeltjes baardolie gebruiken, terwijl je voor een zware baard wel 6 tot 8 druppels mag toepassen.

Baardbalsam helpt bij het stylen en het vormen van de baard, het biedt een lichte tot middelmatige hold. En net als baardolie, hydrateert baardbalsam de baard en de huid. De wasachtige structuur van baardbalsam creëert een beschermende laag tegen schadelijke omgevingsfactoren. Baardbalsam geeft de baard een voller en dikker uiterlijk.

Hoe gebruik je baardbalsam het best?

Wrijf een kleine hoeveelheid balsam tussen je handen om het op te warmen en breng het vervolgens aan op een schone, droge baard. Vervolgend kan je de baard stylen naar wens.

Conclusie

Het gebruik van baardolie of baardbalsam hangt natuurlijk van iemands persoonlijke voorkeur én van de specifieke behoeften van zijn baard af. Voor dagelijkse hydratatie en een gezonde glans is baardolie het juiste product en uitstekend toe te passen. Als je daarnaast toch een bepaalde hold en styling nodig hebt, kan een beetje baardbalsam een prima keuze zijn. Veel mannen gebruiken beide producten voor een optimale verzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *