Zorg regelmatig voor je baard!

baard

Zeker voor mannen die geinteresseerd zijn in grooming en stijl, is deze blog het waard om te lezen. Welke man vindt het nou niet fijn, om zijn  baard een fijne verzorgingsbeurt te geven? Tijdens je bezoek aan de barbier krijg je ook meteen goede tips over baardverzorging of over de juiste stijl voor jou.  En natuurlijk kun je lekker bijkletsen over trendy kapsels, baardolie, scheermessen en het onderhouden van een verzorgde uitstraling. 

Baardolie 

Baardolie is een populair verzorgingsproduct voor de man met een baard. Meestal wordt baardolie gemaakt van een mix van draagolieen zoals jojoba-olie, arganolie of kokosolie. Daarbij voegen de  makers van baardolien dan etherische oliën voor geur en extra voordelen voor de huid en de baard. 

Baardolie hydrateert de huid onder de baard en ook verzacht het de baardharen. Hierdoor voelen ze minder stug aan en zijn ze gemakkelijker te stylen. 

Daarnaast kan baardolie  heel goed helpen bij het voorkomen van jeuk, roos en gespleten haarpunten. Als je een keuze gaat maken welke baardolie je gaat kopen, is het belangrijk om te letten op de ingrediënten. Hoe hoger de kwaliteit van de ingrediënten is, hoe beter de baardolie zal voldoen aan de eisen die je hebt. Ook is het belangrijk om de geur prettig te vinden. Iedereen heeft weer een andere smaak dan een ander! 

Baardshampoo 

Baardshampoo is nodig omdat de huid onder de baard en de baardharen anders reageren dan de huid op de rest van het gezicht en het hoofdhaar. Baardharen zijn meestal veel stugger dan hoofdhaar. Hierdoor zijn ze veel vatbaarder voor klitten en vuilophoping. 

Ook produceert de huid onder de baard meer talg. Dit zal leiden tot een vettige of jeukende huid, als het niet regelmatig wordt gereinigd. Baardshampoo is speciaal ontwikkeld om zowel de baardharen als de huid eronder te reinigen, zonder de natuurlijke oliën te strippen die essentieel zijn voor een gezonde huid en baardgroei. 

Ook verwijdert baardshampoo geurtjes en overtollig talg, zodat je baard fris, glanzend en verzorgd blijft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *